Bu yöntemle sulanmadan yoğurt yapmak mümkün! Tam kıvamında yoğurt için mayalamanın sırrını açıklıyoruz

Bu yöntemle sulanmadan yoğurt yapmak mümkün! Tam kıvamında yoğurt için mayalamanın sırrını açıklıyoruz

Yoğurt, insan sağlığı için son derece önemli. Kalsiyum deposu yoğurdun içinde yer alan mineraller, insan sağlığı için oldukça faydalı. Evde yoğurt yapmak ise oldukça kolay. Yoğurdun sulanmadan tam kıvamında olması için mayalama yöntemine dikkat edin. İşte, evde yoğurt yapmanın püf noktaları...

Beslenme uzmanları, sağlıklı yaşam için öğlen ve akşam öğünlerinde düzenli yoğurt yenmesini öneriyor. Yoğurdun ev yoğurdu olması ise organik ve daha sağlıklı.

Yoğurt mayalamak pek çok kişinin gözünde büyürken, sulanma olmadan yoğurt mayalayabilmek zannedilenin aksine oldukça basit.

evde-yogurt-yapimi.jpg

SULANMADAN YOĞURT NASIL MAYALANIR?

Aldığınız 3 litre organik sütü tencerenin içerisine alın ve karıştırarak kaynatmaya başlayın. Kaynama sürecine geldikten sonra kaşık yardımıyla havalandırma işlemini gerçekleştirerek 15 dakika kadar kaynatın.

Kaynayan sütü ardından soğumaya bırakın. Süt soğurken uygun ısıya geldiğini anlayabilmek için parmağınızı daldırın ve 5 dakika dayanma noktasında olması uygun ısıda olduğunu göstermektedir.

Küçük bir kasenin 1,5 kaşık yoğurdu alın ve üzerine 3 kaşık sütünüzden ilave edin. Homojen olana dek güzelce karıştırın. Ardından karışımı sütün içerisine ilave edin güzelce karıştırma işlemini başlatın.

Karıştırdıktan sonra mayalamak istediğiniz yere alın ve mayalama bırakın. 5 saatlik oda sıcaklığı mayalanmasından sonra bir gece kapaksız buzdolabında bekletmeyi ihmal etmeyin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN