Kurban Bayramı 1100 TL sosyal yardım parası nasıl alınır? Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor

Kurban Bayramı 1100 TL sosyal yardım parası nasıl alınır? Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor

Herhangi bir geliri olmayan veya geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara Ramazan Bayramı öncesi karşılıksız verilen 1100 TL sosyal yardım parasının Kurban Bayramı öncesinde dağıtılması için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na çevrildi. Daha önce başvurular e-Devlet üzerinden alınmıştı. İşte detaylar...

Kurban Bayramı öncesinde 1100 TL sosyal yardım parası verilecek mi, merak konusu oldu. Koronavirüs salgını sürecinde 3 faz halinde ödenen sosyal yardım ödemeleri, ihtiyaç sahibi birçok aileye az da olsa katkı sağlamıştı. Son olarak Ramazan Bayramı'na özel olarak ödenen pandemi sosyal yardım parası, 1100 TL'ye yükseltilmişti. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala sosyal yardımların bir kez daha ödenmesi gündeme geldi.

PANDEMİ DESTEK PARASI BİTTİ Mİ?

Koronavirüs salgını sürecinde sosyal yardım ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ramazan Bayramı'nı kapsayan 17 günlük 'tam kapanma' sürecinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi haneye, hane başı 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ile 1100 TL tutarında nakdi destek sağlayacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Yanık, söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik olarak ve ayrıca başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını belirtmişti. 2020 yılında 3. kez ödenen sosyal yardım parası, 1000 TL'den 1100 TL'ye yükseltilmişti.

1100 TL SOSYAL YARDIM PARASI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını kaydeden Bakan Yanık, "Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi haneye, hane başı 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ile 1100 TL tutarında nakdi destek sağlayacağız" açıklamasında bulunmuştu.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ PANDEMİ DESTEK PARASI VERİLECEK Mİ?

Koronavirüs salgınının devam etmesi dolayısıyla Kurban Bayramı öncesinde yeni sosyal yardım ödemelerinin yapıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatan 1100 TL sosyal yardım ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde de ödenmesi beklentiler arasında. Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

KURBAN BAYRAMI SOSYAL YARDIM ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Kurban Bayramı öncesi ödenmesi talep edilen 1100 TL sosyal yardımlar ile alakalı olarak nihai bir karara varacak. Bu toplantının temmuz ayının başında yapılması bekleniyor. Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL sosyal yardım ödemesi yapılması yönünde bir karar çıkarsa ödemelerin 15 Temmuz'da gerçekleştirilebileceği öngörülüyor.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara karşılıksız verilen 1100 TL sosyal yardım ödemesi başvurusu, e-Devlet portalından gerçekleştirilecek. Ancak yoğunluğun önüne geçebilmek için TC kimlik numarasının son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvuru işlemi alınacak.

e-Devlet'te sosyal yardım destek başvurusu için TC kimlik numaranızın son hanesine göre;

0 > Pazartesi

2 > Salı

4 > Çarşamba

6 > Perşembe

8 > Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

KİMLER PANDEMİ DESTEK PARASI BAŞVURUSU YAPAMAZ?

* 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

* 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

* Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

* İŞKUR İşsizlik Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak.

1100 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM PARASI E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (114)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
114 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN