Listede adı soyadı olanların parası silinecek! Ziraat Bankası müşterilerine duyuruldu: Hemen kontrol edin

Listede adı soyadı olanların parası silinecek! Ziraat Bankası müşterilerine duyuruldu: Hemen kontrol edin

Ziraat Bankası müşterilerini yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Banka hesabında parası olan ve 10 yıldan uzun süredir işlem yapan kişilerin hesaplarındaki paralar aktarıldı. Listede adınızın yazıp yazmadığını hemen kontrol ediniz. İşte Ziraat Bankası ödeme detayları…

Kamu bankaları ve özel bankalar sık sık gündemde yer alırken son dönemde yapılan açıklamalarda banka müşterilerinin dikkatinde yer alıyor. Zaman aşımına uğrayan hesaplarla ilgili önemli Bir açıklamada bulunan Ziraat Bankası uzun süredir parasına dokunmayan vatandaşların zaman aşımına uğrayan tutarlarının Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na devredileceğini açıkladı. Ziraat Bankası yeni bir liste yayınlayarak son tarihi açıkladı. Listede adı yazanlar başvuru yapmazsa hesabındaki bütün paralar sıfırlanacak. İşte Ziraat Bankası ödeme detayları…

HESAPLAR BOŞALTILACAK

Ziraat Bankası zaman aşımı hakkı için önemli bir açıklamada bulundu. Banka tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

ziraat-bankasi.jpg

“5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.”

1 Kasım 2006 tarihinde 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamında 8 madde gereği bankaların zaman aşımına uğrayan mevduat emanet ve alacakların listesi Şubat ayı itibarıyla Kendi internet siteleri üzerinden 4 ay müddet de ilan edilmektedir.

SON BAŞVURU TARİHİ 15 HAZİRAN

Zaman aşımına uğrayan hesaplarla ilgili bilgilendirme yapan Ziraat Bankası, bankada hesabı bulunan ancak 10 yıldır işlem yapılmayan hesapların zaman aşımına uğradığını belirtti. Zaman aşımına uğrayan hesapların sıfırlanacağını belirten Ziraat Bankası son başvuru tarihinin 15 Haziran 2023 olduğunu açıkladı.

ziraat-para.jpg

Hesaplarındaki paraları çekmek isteyen vatandaşların belirtilen son başvuru tarihinde mesai bitimine kadar şubeler üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. Geçerli kimlik belgeleri ile başvuru yapan kişilerin hesaplarında biriken parayı çekebilecekleri belirtildi. Hesaplarındaki parayı çekmeyen kişilerin paralarının ise mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredileceği aktarıldı.

2023 yılı içerisinde zaman aşımına uğrayacak mevduat hesapları ve emanet sorgulaması yapmak isteyenlerin ise Ziraat Bankası internet sitesi üzerinden işlem yapabileceği duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN