Merkez Bankası açıkladı! Dolar o tarihte 40 TL: Doları olan o tarihte parasını katlayacak

Merkez Bankası açıkladı! Dolar o tarihte 40 TL: Doları olan o tarihte parasını katlayacak

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası dolar kurunda hareketlilik başladı. Yıl başından bu yana yükselişte olan dolar\TL 29 liraya kadar dayandı. Yatırımcılar 'Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Dolar daha da yükselecek mi?' sorularını araştırırken Merkez Bankası, 'Piyasa Katılımcıları Anketi' raporunun Kasım ayı sayısın paylaştı. Dolar o tarihte 40 TL olacak! Dolar borcu olanlar elinizi çabuk tutun. Geç kalan yandı!

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Dolar borcu olanlar aman dikkat. Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası çıkış yakalayan dolar 29 TL'ye dayandı. Peki dolar 30 TL'yi aşacak mı? 2024 yılında dolar ne kadar olacak? Merkez Bankası, 'Piyasa Katılımcıları Anketi' raporunun Kasım ayı sayısın paylaştı. Kasım ayının sonunda ve 2023 yılının bitişinde beklenen dolar kuru hakkında flaş gelişme. Merkez Bankası açıkladı! Dolar o tarihte 40 TL olacak.

DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT! MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Merkez Bankası açıkladı... Dolar o tarihte 40 TL olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 'Piyasa Katılımcıları Anketi' raporunun Kasım ayı sayısını paylaştı. Uygulanan para politikalarının ardından ulusal ve uluslararası yatırımcılar arasında itibar kaybına uğrayan TCMB, Hafize Gaye Erkan'ın liderliğinde piyasalarda yeni bir imaj oluşturmaya başladı. TCMB'nin yayımladığı "Piyasa Beklenti Anketi" ise dikkatleri üzerine çekti.

merkez-bankasi-acikladi-dolar-o-tarihte-40-tl-dolari-olan-cok-beklemeyecek.jpg

52 finansal sektör temsilcisi ve 17 reel sektör katılımcısının görüşlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan rapor, Kasım ayının sonunda ve 2023 yılının bitişinde beklenen dolar kuru hakkında flaş tahminlerde bulundu.

DOLAR O TARİHTE 40 TL OLACAK

Katılımcılara yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir?" sorusu sonucunda alınan yanıtların medyanı, Kasım ayının sonunda Türkiye'de beklenen dolar/TL paritesinin 29,0259 TL olacağını gösterdi.

Bununla birlikte, 69 katılımcının tahminleri 2023 yılının sonunda dolar kuru için 29,99 TL ve 2024 yılının Eylül ayında ise 39,61 TL olacağı yönünde.

merkez-bankasi-acikladi-dolar-o-tarihte-40-tl-dolari-olan-cok-beklemeyecek-1.jpg

28 KASIM 2023 DOLAR KURU NE KADAR, KAÇ TL?

Dolar ve euroda son durum vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Güncel dolar ve euro alış satış fiyatları arama motorlarında sorgulanıyor. İşte 28 Kasım 2023 Salı günü dolar ve euroda son durum...

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar, önceki kapanışını 28.9304 TL 'den yaptı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 28.9018 liradan, satış fiyatı ise 28.9592 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Yüzde 0.10'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.

Bir önceki kapanışını 31.7168 TL'den yapan euro şu anda 31.7095 TL alış ve 31,7242 TL satış fiyatına sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN