Merkez Bankası'ndan flaş dolar hamlesi! Dolar 2,5 TL birden... Son dakika duyuruldu

Merkez Bankası'ndan flaş dolar hamlesi! Dolar 2,5 TL birden... Son dakika duyuruldu

Son dakika... Merkez Bankası'ndan faiz kararı öncesi flaş dolar hamlesi! 22 Haziran'da Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. 'Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Faiz düşürülecek mi, arttırılacak mı?' sorularını merak konusu olurken Merkez Bankası, dolar ve faiz beklenti raporunu kamuoyu ile paylaştı. Dolar yıl sonunda 2,5 TL birden artacak. Dolar borcu olanlar dikkat! Son dakika olarak duyurdular. O tarihte dolar patlayacak. İşte detaylar haberimizde...

Dövizde peş peşe son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Yeni Ekonomi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in nasıl bir politika izleyeceği merak konusu olurken gözler 22 Haziran'da açıklanacak olan faiz kararına çevrilmiş durumda. Yatırımcılar 'Merkez Bankası faizi düşürecek mi, yükseltecek mi?' sorusunu araştırırken beklenen açıklama geldi. Son dakika olarak duyurdular. Merkez Bankası, dolar ve faiz beklenti raporunu kamuoyu ile paylaştı. Yıl sonuna doğru dolar 2,5 TL birden yükselecek. Dolar borcu olanlar elinizi çabuk tutun. İşte dolar kurunda son durum...

MERKEZ BANKASI'NDAN FLAŞ DOLAR HAMLESİ!

TCMB'nin haziran ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketi yayımlandı. Ankette yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 37,17'den yüzde 38,55'e yükseldi. Gelecek 12 ay sonundaki TÜFE beklentisi yüzde 29,84'ten yüzde 30,65'e çıktı. Ankette yıl sonu dolar tahmininde belirgin bir yükseliş görüldü. Önceki ankette 23,08 olan dolar tahmini 26,18 seviyesine çıktı.

hghghg-2023-06-17t111400-091.jpg

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haziran ayı faiz kararı toplantısı 22 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. TCMB’de geçtiğimiz günlerde başkanlık görevine getirilen Hafize Gaye Erkan başkanlığında 22 Haziran günü gerçekleştirilecek toplantı sonrası faiz kararı saat 14:00’te duyurulacak.

ghghghhg-11.jpg

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE YÖNDE OLACAK?

Hürriyet Yazarı Zeynel Balcı Merkez Bankası faiz beklentisini değerlendirdi. Balcı yazısında şu ifadelere yer verdi;

"Seçim sonrası beklendiği üzere Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından TCMB’nin başına Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesi, piyasalarda olumlu yankı buldu. İlk refleks sonrası piyasalar şimdi icraatlara odaklandı. Bu çerçevede yeni ekonomi yönetiminden gelecek açıklamalar yakından takip edilecek. Ancak 22 Haziran’daki TCMB toplantısı ve faiz kararı, ekonomi politikasında olası bir değişimin ilk eşiği olarak görülüyor. Beklentiler, faiz artırımlarının başlayacağı yönünde. Mehmet Şimşek’in sıkça bütçe disiplini, uluslararası normlara dönüş, istikrar ve şeffaflık vurguları yeni politika açısından bir sinyal veriyor. Ama piyasa bu adımları ve gerçekleşmeleri görmek istiyor. Borsa İstanbul ve tahvil faiz oranlarındaki sert yükselişle beklentiler fiyatlandı. Döviz kurlarındaki politikanın ise rekabetçi ve gerçekçi kur kapsamında müdahale edilmemesi yönünde olduğu anlaşılıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN