Merkez Bankası’nın son kozu! Dolarda yeni rakamlar! O tarihe kadar 3 TL birden… İşte güncel döviz kurları

Merkez Bankası’nın son kozu! Dolarda yeni rakamlar! O tarihe kadar 3 TL birden… İşte güncel döviz kurları

Dolar kurundaki hareketlilik hız kesmeden devam ederken uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kritik sınırı aşan dolar yeni rekora adım adım ilerlerken yeni bir darbe mi geliyor? soruları da akıllarda yer ediniyor. İşte 12 Mart 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve döviz kurları…

Seçimlere kısa bir süre kala dolar fiyatlarındaki yükselişte hem yatırımcıların hem de ekonomistlerin en çok tartıştığı konular arasında yer alıyor. 12 yılın ardından Türkiye adına ilk kez not arttırmaya giden Fitch, bu adımıyla piyasalardaki pozitif havayı destekledi. Vatandaşların ve iş insanların endişesi döviz alımlarını arttırırken ekonomi yönetiminde kritik adımlar da gündeme geliyor. Seçim sonrasında dolar fiyatlarındaki risk merak edilirken güncel fiyatlarda dikkat çekiyor. Dolar Yeni güne 32,04 seviyesinde başlangıç yaparken Euro 35,11 TL, İngiliz Sterlini 41,13 TL, İsviçre Frangı 36,54 TL ile başladı. İşte 12 Mart 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve döviz kurları…

MERKEZ BANKASI SON KOZUNU OYNADI

Dolar fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken vatandaşın endişesini gidermek için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamalarda bulundu. Döviz piyasasındaki hareketlenmeleri de inen Bakan Şimşek, bu durumun geçici olduğunu söyledi. Mehmet Şimşek, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini sabitleme kararlılığındadır.” dedi.

merkez-bankasi-1.jpg

MB doları sabit tutabilmek için rezerv eritmeye devam ederken diğer bir hamle olarak da Faizler gündeme geldi. Seçimler öncesindeki son faiz kararının 21 Mart'ta açıklayacak olan MB, beklentinin sabit tutma yönünde olduğunu da belirtti. Deutsche Bank Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bu ay içerisinde 500 baz puan faiz artışı ihtimalinin yüksek olduğunu da söyledi. analistler ise MB'nin seçim öncesindeki son darbesi olabileceği şeklinde yorumlarda bulundu. Analizler tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yerel seçimlerden sonra sert yükseliş görülmeyeceği aktarılırken yaz aylarında doların 35 TL bandında yer alabileceği aktarıldı.

12 MART 2024 GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

12-mart-dolar.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN