Milyonlarca emekli can evinden vurulacak! Aylardır zam bekleyen emeklilere kötü haber: ‘Böyle olacağı belliydi!’

Milyonlarca emekli can evinden vurulacak! Aylardır zam bekleyen emeklilere kötü haber: ‘Böyle olacağı belliydi!’

Milyonlarca kişi AKP’nin Ankara ve İstanbul mitinglerinde emeklilere müjdeli haberi vereceğini bekliyordu ancak o beklentiler boşa çıktı. Erdoğan, ne Ankara ne de İstanbul mitinglerinde emeklinin adını ağzına bile anmadı. Ünlü ekonomist ise bu duruma ‘Böyle olacağı belliydi!’ diyerek sitem etti.

Milyonlarca emekli açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Ekonomik krize karşı aldıkları maaşla yaşamaya çalışan milyonlarca kişi seyyanen zam beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan promosyon açıklaması geldi ve "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi" dedi.

Halk TV’de yer alan habere göre, mevcut emekli promosyonlarının “müjde” olarak açıklanması tepkilere neden olurken, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Erdoğan’ın Ankara ile İstanbul mitingini işaret ederek şunları söyledi:

"Bu manada inşallah bu mitingle Cumhurbaşkanımız bugün de yarın da dikkatli dinleyelim. Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri dikkate alarak çalışmalar yapacağız."

emekli-maasina-ek-zam-1.jpg

EMEKLİNİN ADI BİLE ANILMADI

Erdoğan ile Akbaşoğlu’nun açıklamalarının ardından sosyal medyadan paylaşımda bulunan Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşına yapılacak zam iddialarına dair şunları söyledi:

"Emekliye zam konusunda bütün 'müjdeler' ve 'kulisler' boş çıktı. Ankara veya İstanbul mitinginde 'emekliye zam açıklanacak' söylentisi de asılsız çıktı. Böyle olacağı belliydi! Heyecana mahal yok! Seçim öncesi emekliye bir şey yok. Bu artık teknik olarak da mümkün değil. Şimdi seçim sonrası vaat yapabilirler. Zaten haberin sonunda AKP yetkilisi 'Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız' diyor! Temmuz'da zaten yasa gereği zam olacak"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN