Minibüs yerine bunu alın! 3 sıra koltuk, 5.5 saniyede 100 km/s, 700 km menzil ve 10 dakikada %80 şarj!

Minibüs satın almak yerine bundan alın! Araç içinde 3 sıra koltuk bulunuyor. Üstelik 5,5 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor! 700 kilometre menzile sahip bu araç 10 dakikada yüzde 80 şarj oluyor...

TUNACAN ATALAY

Çinli elektrikli araç üreticisi Li Auto, elektrikli araç sektöründe yeni bir soluk getiriyor. MEGA model otomobili, minibüs görevi görebilecek kadar geniş iç hacme sahip. Üstelik şarj süresi ile dikkat çekiyor.

10 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ OLUYOR

12 dakika şarj ile 500 km giden otomobil: Li Auto Mega

Li Auto'nun elektrikli araç arenasındaki yeni devrimi, MEGA modeli ile otomobil dünyasına hızlı bir giriş yapıyor. İlk tamamen elektrikli modeli olan MEGA, 102.7 kWh'lık devasa bir batarya kapasitesine ve 544 beygir gücüne sahip. Bu güçlü donanım, MEGA'yı 0'dan 100 km/s hıza sadece 5.5 saniyede çıkarabiliyor. Üstelik 700 km'lik menziliyle, uzun yolculuklar artık daha az endişe verici. MEGA'nın 532 kW'a kadar ulaşabilen DC şarj hızı sayesinde, bataryasını yalnızca 10 dakikada yüzde 80'e kadar şarj edebilme kapasitesi, elektrikli araçlardaki en büyük sorunlardan biri olan uzun şarj sürelerini tarihe karıştırıyor​​​​.

Li Auto, bu teknolojik harikayı Çin pazarında lider konuma taşıyan stratejik hamlelerle destekliyor. 2023'te satışlarını neredeyse üçe katlayarak 376 bin adede ulaşan firma, 2024 için 800.000 satış hedefiyle göz kamaştırıyor. Bu başarı yolculuğunda, MEGA'nın etkileyici performansı ve şarj kapasitesi önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, firma 2023 yılında Çin genelinde 2.000'den fazla ultra yüksek hızlı şarj istasyonu kurarak alt yapısını güçlendirdi.

3 SIRA YOLCU KOLTUĞU

li-auto-mega.jpg

Li Auto MEGA, aile kullanıcılarını hedefleyen yüksek teknolojiye sahip bir araç olarak dikkat çekiyor. Araç, güvenlik, BEV teknolojileri, iç mekanın genişliği, 3 sıra yolcu koltuğu, sürüş kabiliyeti ve konfor gibi alanlarda üstün performans sergileyerek, Guangzhou 2023'te büyük ilgi gördü. MEGA'nın satış fiyatının 600.000 RMB'nin altında olması bekleniyor, bu da onu aileler için cazip bir seçenek haline getiriyor​​.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir