Morgan Stanley'den petrole zam açıklaması

Morgan Stanley'den petrole zam açıklaması

Petrol fiyatları, arz endişeleriyle yükselişini sürdürüyor ve bu durumla ilgili beklentiler artıyor. Önde gelen yatırım bankası Morgan Stanley, bu gelişmeler ışığında Brent petrolü için 3. çeyrek varil fiyat öngörüsünü 10 dolar yükselterek 90 dolara çıkardı.

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Rusya'daki rafineri saldırılarının etkisiyle Brent petrol fiyatlarını yükselterek 3. çeyrek varil fiyat öngörüsünü 86 dolardan 90 dolara çıkardı. Banka, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın petrol arzına ilişkin öngörülerini de revize etti. Özellikle 2. çeyrekte beklenen petrol arzındaki açığın 3. çeyrekte daha da artacağına yönelik bir görüş belirtildi. OPEC ve Rusya'nın, 3. çeyreğe kadar günlük 200-300 bin varil arasında petrol arzını düşüreceği öngörüsü banka tarafından dile getirildi.

Rusya'daki rafineri saldırıları sonrasında Brent petrolün gün içinde 86 dolar seviyesine yükselmesi, Morgan Stanley'nin fiyat öngörülerinde güncellemeye gitmesine neden oldu. Banka, Rusya'da yaşanan bu gelişmelerin petrol piyasasında önemli etkiler yaratacağını ve bu durumun 3. çeyrekte fiyatların daha da artmasına yol açacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN