Nebati'den iş dünyasına 'indirim' uyarısı: Geliyor, gelmekte olan

Nebati'den iş dünyasına 'indirim' uyarısı: Geliyor, gelmekte olan

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti kampında yaptığı sunumda, ilginç açıklamalarda bulundu. Döviz kurunda yaşanan düşüşe değinen Nebati, "Sıradaki adım yastık altındaki altınlarda" ifadesini kullandı. "Hazine'nin sopası yok" diyen Nebati, iş dünyasına da indirim uyarısında bulunarak, "Geliyor gelmekte olan" yorumunu yaptı.

AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen kampında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, belediye başkanlarına sunum yaparak ve "Dövize Endeksli Mevduat” hesabını ve yeni ekonomi modelinin detaylarını anlattı. Geçtiğimiz günlerde yeni sistemdeki rakamlara ilişkin yöneltilen soruya "Gözlerimin içine bak" cevabında bulunan Nebati, sunum sırasında yine ilginç açıklamalarda buldu. Nebati, döviz kurunun düşmesinin etiket fiyatlarına yansımaması durumunda "Yoksa geliyor gelmekte olan. Hazine ve Maliye’nin sopası" yok yorumunda bulundu. Nebati, kurun düşmesiyle beraber döviz bozdurulma işlemine de değinerek sıradaki adımın yastık altındaki altınların olduğunu söyledi.

“HAZİNE’NİN SOPASI GELİYOR”

Sunumda döviz kurunun düşmesiyle beraber fiyatları indirmeyenlere tepki gösteren Bakan Nebati, “Jet hızıyla çıkardılar fiyatları, öyle yamaç paraşütüyle gezer gibi ortalıkta dolanmasınlar. Fiyatlar, aşağı hızlı bir şekilde inecek. Yoksa geliyor gelmekte olan... Hazine ve Maliye’nin sopası!” dedi.

"SIRADAKİ ADIM YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARA"

Türkiye’nin ihracat kapasitesinin olduğunu vurgulayan Bakan Nebati, ülkenin doğrudan yabancı çeken bir merkez hâline geleceğini ifade etti. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belirttiği gibi yastık altında 5 bin ton altın olduğunu belirten Bakan Nebati, bu doğrultuda toplamda 280 milyar doların ekonomiye kazandırılmasının hedeflendiğini aktardı.

"GÖZLERİME BAK" CEVABI

Bakan Nebati, geçtiğimiz pazartesi günü kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı da değerlendirdi. Baktıkları her yerde ‘Merkez Bankası faizleri artırmadan olmaz’ dendiğini belirten Bakan Nebati şunları söyledi: Yoğun bir çalışmadan sonra Cumhurbaşkanımız televizyonların karşısına geçti ve dolar 18’den 13’e çakıldı. Konuştukça da, Allah verdi. Sonra bana ‘Neden böyle keyiflisin?’ diye sordular. ‘Gözlerime bak anlarsın!’ Çünkü keyfimiz yerinde. Cumhurbaşkanımız yine haklı çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN