Nefesler tutuldu! Yeni asgari ücret zammında son saatler! Yüzde 30-60 arası zamlı asgari ücret tutarı belli oldu

Nefesler tutuldu! Yeni asgari ücret zammında son saatler! Yüzde 30-60 arası zamlı asgari ücret tutarı belli oldu

Milyonlarca çalışanın ilgilendiren 2023 asgari ücret zammı belli oluyor. Bugün bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit komisyonu yeni zam için teklifleri masaya yatıracak. İşte, asgari ücret zammıyla ilgili tüm gelişmeler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kritik konuları görüşmek için Külliye'de bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından asgari ücrete gelecek zamla ilgili önemli mesajlar verildi.

"ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantı sonrası asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamasında; “İşçilerimiz, Türkiye’nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80’in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız” sözlerine yer verdi.

asgari ücret

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yüzde 30 ila 60 arasında bir zam yapıldığında oluşacak yeni asgari ücret miktarı şöyle olacak:

%30 zamda: 7.150 TL

%35 zamda: 7.425 TL

%40 zamda: 7.700 TL

%45 zamda: 7.795 TL

%50 zamda: 8.250 TL

%60 zamda: 8.800 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN