O medel arabası olan paraya para demiyor! Adeta peynir ekmek gibi satıyor: İşte en çok satılan modeller

O medel arabası olan paraya para demiyor! Adeta peynir ekmek gibi satıyor: İşte en çok satılan modeller

Türkiye'de ikinci el otomobil piyasası oldukça hareketli günler geçiriyor. İkinci el piyasasında öyle modeller var ki adeta peynir ekmek gibi satılıyor. İşte Türkiye'de en çok satan modeller...

Türkiye'nin ikinci el online araç pazarında geçen ayda en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu. Binek model olarak en çok satılan otomobil Fiat Egea iken, hafif ticari araç kategorisinde ise Fiat Doblo öne çıktı.

Indicata'nın ikinci el online pazar raporuna göre, Türkiye'deki ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarındaki satışlar, geçen ay yüzde 10'luk bir düşüşle 172.450 adede geriledi.

Otomobillerin pazardaki payı %82, hafif ticari araçların payı ise %18 oldu.

Toplamda satılan 172.450 aracın %76'sı ilk 10 marka tarafından satıldı. Online pazarda en çok tercih edilen marka 21.680 satışla Volkswagen oldu. Volkswagen'i sırasıyla 21.042 satışla Fiat ve 20.717 satışla Renault takip etti.

Toplamda 141.129 binek araç satışı gerçekleşti. Bu satışların en büyük payını 6.820 adetle Fiat Egea aldı. Egea'yı sırasıyla 6.533 satışla Renault Clio ve 5.843 satışla Renault Megane izledi.

Hafif ticari araç pazarında ise geçen ay 31.321 adet satış gerçekleşti. Bu kategoride en çok tercih edilen model 4.804 satışla Fiat Doblo oldu.

Türkiye pazarındaki ortalama satış süresi nisanda 31 gün oldu. En hızlı satan marka 27 günle Opel olurken, en yavaş satan marka 46 günlük ortalama satış süresiyle Mercedes-Benz oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN