O Ülkede Akaryakıt Fiyatları Rekor Kırdı! Türkiye'ye Sıçraması An Meselesi Şimdiden Depoları Fulleyin

O Ülkede Akaryakıt Fiyatları Rekor Kırdı! Türkiye'ye Sıçraması An Meselesi Şimdiden Depoları Fulleyin

Brent petrol fiyatlarında yaşanan iniş çıkışlar dünyayı etkilemeye devam ediyor. Rusya-Ukrayna görüşmelerinin başlamasıyla gözler petrol fiyatlarına yöneldi. Türkiye'de akaryakıta yapılan zamlar yavaş yavaş çekilmeye başlanırken, o Avrupa ülkesinden gelen haber ise herkesi tedirgin etti. İşte akaryakıta dair her şey ve 2022 7 Nisan güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları.

Akaryakıt fiyatları cepleri yakmaya devam ediyor. Kısa süreli üst üste gelen benzin ve motorin indirimleri de sürücünün yüzünü güldürmedi. Dünyanın dört bir yanında yaşanan akaryakıt fiyatları Türkiye başta olmak üzere Avrupa'nın tüm ülkelerinde etkisini göstermeye başladı. Mart ayını rekor bir artışla kapatan İngiltere'de akaryakıtın fiyatı dudak uçuklaştı. Türkiye'de tedirginlik yaratan bu artışın ise akıbeti merak konusu oldu. İşte Akaryakıt fiyatlarına dair tüm bilinmeyenler.

petrol.jpg

MART AYINDA AKARYAKIT FİYATI ZİRVEYİ GÖRDÜ

İngiltere, Mart ayına ilişkin akaryakıt fiyatlarını yayınladı. İngiliz Otomobil Derneği tarafından (RAC) yapılan açıklamada, 22 Mart 2022'de ülkede kurşunsuz benzinin litresinin 1,67 sterlin ile zirveyi gördüğü belirtildi. Kurşunsuz benzin ise geçen ay 11,6 peni artarak ortalama 1,63 sterlin seviyesine yükseldiği açıklandı. Yapılan açıklamada bu listenin bu zaman kadar yaşan en sert yükseliş olduğu belirtildi. RAC tarafından yapılan açıklamada en yüksek artış 2021 yılının Ekim ayında olduğu belirtildi.

benzin1.jpg

İNGİLTERE TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ REKOR

Akaryakıt fiyatları sadece Türkiye'de değil dünyanın bir çok ülkesinde araç sahiplerinin bütçesini zorluyor. Bunlara en çarpıcı örneklerden biri de İngiltere. Akaryakıt zamları birçok İngiliz vatandaşının cebini zorlamaya devam ederken, ülkede ortalama 55 litrelik bir benzin deposunu doldurmanın maliyeti 22 sterlin artarak 90 sterline ulaştı. Değerlendirmeyi yapan RAC Sözcüsü Simon Williams,Mart 2022 yılında artış gösteren akaryakıt pompa fiyatlarının tarih kitaplarına geçecek cinsten olduğunu ifade etti. Williams, 22 yıldır izledikleri pompa fiyatlarının bu zaman kadar böyle bir sıçrama yapmadığının artışını çizerek daha önce böyle bir duruma tanık olmadıklarını söyledi.

İNGİLTERE'DEKİ AÇIKLAMA TÜRKİYE'DE TEDİRGİNLİK YARATTI

İngiltere'de sürücüleri etkileyen akaryakıt pompa fiyatlarında yaşanan fahiş artış ise Türkiye'de vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Brent petrolün 104 dolar bandına gerilemesiyle Nisan ayına girişte motorine 2 liraya yakın benzine ise 70 kuruşluk indirim yapıldı. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan indirimler vatandaşı sevindirsede depoları doldurmadı. İşte son benzin, motorin ve LPG indiriminden sonra akaryakıt fiyatlarındaki son durum.

araba.jpg

İŞTE MOTORİN,BENZİN VE LPG 7 NİSAN 2022 GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

İstanbul'da motorin litre fiyatı 21 lira 27 kuruş, benzinin litresi 19 lira, LPG ise 12.11 kuruştan pompalara yansıyor. Ankara benzin litre fiyatı: 19.08 TL, motorin litre fiyatı: 21, TL, LPG' ise 11,83 TL. İzmir'de benzin litre fiyatı 19.80 TL, İzmir motorin fiyatı: 21.27 TL, LPG, ise 11,66 liradan satılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN