Otomobil kiralamada yeni dönem resmen başladı! Alternatif yönteme yoğun ilgi...

Otomobil kiralamada yeni dönem resmen başladı! Alternatif yönteme yoğun ilgi...

Döviz kurunda yaşanan artış otomobil fiyatlarını da etkiledi. Artan otomobil fiyatlarına sigorta, kasko ve bakım gibi ücretler de eklenince araba sahibi olmak iyice zor bir hale geldi. Bu durum karşısında vatandaşlar, kiralık araçlara ilgiyi artırdı. Günlük ve haftalık tercih edilen kiralık araçlar artık senelik kiralanmaya başlandı.

Döviz kurundaki artış araba fiyatlarını da etkiledi. Yükselen otomobil fiyatlarına sigorta, kasko ve bakım gibi ücretler de eklenince araba sahibi olmak iyice zorlaştı. Durum böyle olunca; kiralık araçlara da ilgiyi yükseltti. Günlük ve haftalık tercih edilen kiralık araçlar artık yıllık kiralanmaya başlandı.

Otomobil fiyatları çok fazla yükselirken; artan fiyatlara sigorta, kasko ve bakım gibi ücretler de eklenince tüketiciler başka yollara yöneldi. Bu tablo, araç kiralamaya olan ilgiyi de yükseltmiş durumda.

Vatandaşlar, günlük ve haftalık olarak kiraladıkları araçları artık yıllık kiralamalara başladı. Uzmanlar, bu durumun dolandırıcılar tarafından fırsata çevrildiğini belirterek vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Otomobil fiyatları tavan yaptı; sürücüler, otomobil satın almayı bırakıp kiralamaya başladı. Kiralamada günlük veya haftalık kiralama bitti, senelik kiralama başladı. Otomobil fiyatları düşmek bir yana sürekli yükseliyor. Bu yüzden tüketiciler alternatif yollara yöneldi. Araç kiralama sektörüne daha çok yük bindi.

700 bin liralık bir aracın aylığı 15 bin, yıllığı 180 bin TL'ye denk geliyor. Sadece araçların fiyatı değil, sigorta, kasko, bakım derken araç sahibi olmak oldukça masraflı hale geldi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN