Özgür Erdursun emeklilerin merakla beklediği haberi canlı yayında duyurdu! 10 Ocak'ta dananın kuyruğu kopuyor

Ocak ayına sayılı günler kala milyonlarca emeklinin gözü açıklanacak olan maaş zamlarına dikildi. Özellikle en düşük emekli aylığı merak edilirken ocak ayının ilk günlerinde 2023 yılının son 6 aylık enflasyon farkı açıklanacak ve emekli maaş zamları netleşecek. Bu kapsamda canlı yayında açıklamalarda bulunan Özgür Erdursun emeklilerin merakla beklediği haberi duyurdu…

2023 yılını geride bırakmaya hazırlanırken hem asgari ücreti hem memur maaşlarına hem de emeklilere yeni zamlar gelecek. Bu kapsamda milyonlarca emeklinin gözü ocak ayında dikilmişken, gelecek zamanlarda 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı etkili olacak. Bazı ekonomistler bu 2 etken ile tahminlerini paylaşırken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilerin merakla beklediği o haberi verdi…

yeni-proje-2-002.jpg

“SEYYANEN BİR ARTIŞ BEKLENTİSİ VAR”

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Canlı yayında açıklamalarda bulunan uzman isim emekli aylıklarına ilişkin bazı detayları paylaştı. Erdursun, En düşük emekli aylığının 2019 senesinde bin lira olarak başladığını aktararak önümüzdeki zamda ise yeni miktarın %50 ya da %50'nin bir miktar üstünde bir artışla da 11 bin 11 bin 250 lira olabileceğini söyledi. Emeklilerin bunu istemediğini dile getiren uzman isim, en azından seyyanen bir artış beklentisi olduğunu ifade etti.

yeni-proje-4-001.jpg

SEYYANEN ZAM KONUSUNDA ÇALIŞMALAR VAR

Özgür Erdursun, bakanlığın seyyanen zam ve enflasyon farkı verme yönünde çalışmalar yaptığının duyumlarını aldığını ifade ederek, “Şöyle bir şey de olabilir emekli aylıklarına %38, SSK, Bağkur’da %38 çıkan enflasyon farkı öncesinde bir seyyanen artış yapılabilir. Üstüne de %38’lik enflasyon farkı da verilebilir. Bu yönde bir çalışma olduğunu biz duyuyoruz. Büyük ihtimalle Ocak ayının 10’u gibi açıklanacak. En düşük emekli maaşı 17-17 bin” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN