Promosyon için teklif mecliste! Çalışan herkes banka promosyonu alacak! 30 bin TL'yi bulan ödemeler için geri sayım...

Promosyon için teklif mecliste! Çalışan herkes banka promosyonu alacak! 30 bin TL'yi  bulan ödemeler için geri sayım...

Bankalar tarafından verilen promosyonlarla ilgili işçi kesimi sevindiren gelişmeler yaşanıyor. Şuan yalnızca kamu personellerinin aldığı promosyonların bütün işçilere verilmesi için adım atan CHP, promosyonlarla ilgili kanun teklifi hazırlığına başladı. Söz konusu teklif kabul edilirse bütün işçiler promosyon alabilecek.

Kamu çalışanlarına verilen banka promosyonuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İşçilerin yüzünü güldürecek gelişme CHP kanadından geldi. İşçilere de promosyon vermesi için teklif sunmaya hazırlanan CHP'nin teklifi kabul edilirse milyonlarca işçi yaklaşık 30.000 TL'lik promosyon almaya hak kazanacak.

4 MADDELİK TEKLİF HAZIR!

Kamu çalışanlarına verilen promosyonun işçilere de verilmesi için harekete geçen CHP dört maddeden oluşan kanun teklifini hazırladı.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ile Engin Özkoç'un imzaladığı dört maddeden oluşan teklifte İş Kanunu'nda değişiklik öngörülmekte. Bankalarla işveren arasında aylık ile ücret ödemesi protokolleri kapsamında "promosyon" başlığıyla yapılacak ödemelerin hepsinin işçiye verilmesi zorunlu kılınıyor.

Aynı zamanda işçisine promosyon ödemesi yapmayan işverenlerin, para cezası alması da düzenleme kapsamında. Bu doğrultuda, bankayla yapılan protokoller doğrultusunda promosyon ücretini işçisine vermeyen patron, işveren vekili ile 3. kişiye, işçi ve ay başına 500 TL'lik para cezası verilecek.

 işçilere promosyon

Teklifin sunulma gerekçesi olarak da Türkiye'nin içinde bulundu ekonomik kriz gösterildi. Krizi yenmek için çalışanların, öğrencilerin, emeklilerin ve gençlerin yaşam koşulunun iyileştirilmesinin şart olduğuna vurgu yapılarak, "İşverenlerle bankaların yapmış oldukları ve halen yürürlükte bulunan protokollerin sona ermesine 6 aydan daha fazla süre bulunduğu takdirde, 1 ay içerisinde işverenler ile bankalar arasında bu maddeye uygun şekilde yeni protokol anlaşması yapılması öngörülmektedir. "Bu teklifle, ekonomik krizin çok yoğun bir biçimde hissedildiği böylesi bir dönemde, banka promosyonlarının tamamının işçilere dağıtılması amaçlanmış, işçilere dağıtılmaması durumunda idari para cezası önerilmiştir" sözleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN