Promosyonda kamu bankaları harekete geçti! 3 kamu bankasından emekliye Aralık müjdesi geldi! 5.000 TL anında ödenecek

Promosyonda kamu bankaları harekete geçti! 3 kamu bankasından emekliye Aralık müjdesi geldi!  5.000 TL anında ödenecek

Özel bankalar arsında emekliye promosyon ödemesi adeta yarışa dönüşmüştü fakat bu yarışa kamu bankları da katıldı. 1 Aralık tarihi ile birlikte kamu bankaları sırasıyla emekliye promosyon miktarlarını güncellemeye başlarken detaylar ve şartlar merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Geride bıraktığımız aylarda başlayan emekliye promosyon yarışı son hızıyla devam ediyor. Bankalar müşterileri çekmek için türlü türlü kampanyalar oluşturmaya başladı. Özel bankalar arasında adeta bir yarışa dönüşen emekliye promosyon ücretini sırasıyla tüm özel bankalar güncellemişken bu yarışa kamu bankaları da dahil olarak promosyon ücretlerini güncellemeye başladı. Kamu bankaları 1 Aralık tarihi ile promosyon ücretlerini güncellemeye başlamışken belirtilen rakamdan yararlana bilmek için gerekli şartlar açıkladı.

Kişi emekli maaşını hangi bankadan alacağına karar verdikten sonra seçtiği bankaya giderek başvuru yapması gerekmektedir. Kişi emekli maaşını 3 yıl ilgili bankadan alma sözü verdiği zaman promosyon ücretinden yararlana bilecek. Emekli maaşını başka bir bankaya taşımak istemeyen kişilerin promosyon ücretinden yararlana bilmesi için ilgili bankalarına tekrar başvuru yapması gerekmektedir.

promsyon

Açıklanan yeni tutarlara göre emekliye asgari emekli promosyonu 5.000 TL oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kamu bankalarında üç yıl için ödenen promosyon miktarını arttırdı. Yaşanan gelişmelerin ardından "Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası emekli promosyon ödemeleri ne kadar, kaç TL oldu?" araştırmaları hız kazandı.

Özel bankların arasında adeta bir yarışa dönüşen emekliye promosyon ücretleri kamu bankalarını da etkiledi ve SGK kamu banklarında 3 yıl için geçerli olan promosyon ücretinin 5 bin TL’ye çıktığını belirtti. Özel bankalar 7 bin 500 liraya varan promosyon ödemesi yapmıştı.

VERİLECEK OLAN PROMOSYON ÜCRETLERİ

SGK'dan yapılan açıklamada kurum ile bankalar arasında Mart 2020 tarihinde imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokollerin 1 Kasım 2022'de güncellendiği hatırlatıldı. İçerisinde kamu banklarının da olduğu yeni bir protokol imzalanarak promosyon ücretleri düzenlendi. Yapılan yeni protokole göre SGK ‘dan gelir veya aylık alan emekli bireyler ya da hak sahiplerine verilecek olan promosyon ödemelerinin belli olmasıyla birlikte bir açıklama yapıldı ve promosyon ücretleri belirtildi. Kamu banklarında geçerli olan kişinin aldığı maaş miktarına göre promosyon ücreti;

3 bin 500 TL’ye kadar olanlara 3.000 TL

3 bin 500 TL – 7.500.-lira arası olanlara 3.500 TL

7 bin 500 TL – 10.000. TL arası olanlara 4.500 TL

10.000 TL'den fazla olanlara 5.000 TL olarak belirlendi.

atm

Bunun yanı sıra Ziraat Bankası promosyon ücretini güncelleyerek yeni rakamı resmî web sitesi üzerinden paylaştı. Ziraat Bankası web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada promosyon ücretini güncelleyerek 10 bin TL’nin üzerinde maaş alan kişilere 5bin TL verme kararı aldığını belirtti. Benzer rakamları Vakıfbank ve Halkbank da verecek. Her iki banka da promosyon rakamlarını güncelledi ve en fazla 5 bin lira promosyon verecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN