Rakamı gören faiz için oraya koşuyor! Otomotiv piyasasında ortalık toz duman... İslam Memiş: Böyle giderse yeniden...

Rakamı gören faiz için oraya koşuyor! Otomotiv piyasasında ortalık toz duman... İslam Memiş: Böyle giderse yeniden...

Otomotiv piyasasında ortalık toz duman oldu. Fahiş fiyatla mücadele devam ederken bu kez de kredi sorunu ortaya çıktı. Bankalardan çıkan otomobil kredileri vatandaşın ihtiyacını karşılamıyor. Vatandaş alternatif yol arayışına devam ederken açıklama Finans Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Otomobil piyasası bir süredir fahiş fiyat artışları ile uğraşırken sürücülerin yeni sorunu can sıkıcı bir hal almaya başladı. Fiyat artışlarına yapılan düzenlemeler ve sınırlamalar ile birlikte fiyatlar kontrol altında tutulmaya çalışırken gözler bankalara çevrildi. Araç almak isteyenler bu kez de kredi sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Bankalardan kredi almak için farklı yollara başvuran vatandaşlara uyarılar İslam Memiş'ten geldi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

BANKALARDAN KREDİ ŞOKU

Otomobil almak isteyen birçok kişi bankaların yolunu tutarken bankalardan gelen cevaplar da vatandaşı memnun etmedi. Kredi almakta zorlanan vatandaşlar alternatif yollar ararken uzmanlardan uyarılarda gelmeye devam ediyor.

arac-pazari-1.jpg

400 BİN TL KREDİ

Araç kredisi almak isteyen vatandaşlar banka banka dolaşırken Birçok banka %5,5 faiz oranı ile en fazla 400 bin TL kredi veriyor. Geri ödemesi için 12 ay süre verilirken vatandaşta ne yapacağını düşünmeye başladı. Otomobil almak isteyen vatandaşlar bulduğu aracı almadan önce hangi kredinin daha uygun olduğunu araştırmaya başlıyor.

para-almak1.jpg

YENİ DÖNEME ESKİ ADET

Otomobil almak isteyenler kredi tutarlarından memnun olmazken farklı istismarlar da gündeme gelmeye başladı. Konu hakkında vatandaşları uyaran Finans Uzmanı İslam Memiş, TV100'e yaptığı açıklamada "Tefecilik Türkiye'de tekrar gündem olabilir" uyarısında bulundu.

islam-memis-otomobil.jpg
Otomotiv sektöründe yaşanan kredi sorunu nedeniyle enflasyonun ateşlendiğini belirten İslam Memiş , toparlanamayacak olan bir ekonomi modelini beraberinde getiriyor açıklamalarında bulundu. İzlenen politikanın enflasyonu tekrar getirecek bir yol olduğunu belirten Memiş, paranın değersizleştiğini ve malın değerlendiğini söyledi. İlk kez araç almak isteyen vatandaşların bu süreçte en çok ezilen olduğunu dile getiren Memiş, vatandaşın mağdur edildiğinin altını çizdi. Vatandaş kredi alamazken galericiler de krediler nedeniyle satışların durduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN