Sosyal yardım projeleri devam ediyor! Dar gelirli olan tüm vatandaşlara kira desteği başlatıldı!

Sosyal yardım projeleri devam ediyor! Dar gelirli olan tüm vatandaşlara kira desteği başlatıldı!

Dar gelirli vatandaşlara destek olmak için geliştirilen sosyal yardım projeleri ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki sosyal yardım projesi olan kira desteği ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanlar sosyal yardım projeleri kapsamında geliştirilen kira yardımları ile ilgili merak ettiklerini internet üzerinden araştırılıyor. Peki kira desteği alabilmenin şartları nelerdir? Kira yardım tutarları ne kadardır? Kira yardımları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİRA DESTEĞİ ŞARTLARI

Kira desteklerinden faydalanmak için belirli şartlar gerekmektedir. Bu şartlar şu şekilde belirlenmiştir; Kişinin sigortası olmaması gerekmektedir, emekli, yetim veya dul maaşı almaması gerekiyor, mal varlığı olmaması gerekiyor, düzenli bir geliri olmaması gerekiyor ve son olarak yapılan gelir testleri sonucunda yoksulluk sınırı altında olmak.

Dar Gelirli Vatandaşlara Kira Desteği Devam Ediyor

KİRA DESTEĞİ TUTARLARI

Kira desteklerinin miktarları şehir şehir değişkenlik göstermektedir. Kira destekleri 715 TL'den başlayıp 1.150 TL'ye kadar çıkabilmektedir. 2022 senesi için kira destekleri şu şekilde; İstanbul, Ankara ve İzmir'in kira destekleri 1.150 TL; Antalya, Konya, Adana ve Bursa'nın kira destekleri 1.085 TL; Mersin, Erzurum, Eskişehir, Sakarya kira desteği 995 TL; Tokat, Çanakkale, Zonguldak kira desteği 905 TL; Düzce, Yozgat, Şırnak kira desteği 810 TL; Bolu ve Bingöl kira desteği 715 TL'dir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN