Ülker CEO’su Mete Buyurgan, Yıldız Holding’in global atıştırmalık şirketi pladis’in Birleşik Krallık ve İrlanda Başkanı olarak atandı.
Türkiye’nin lider gıda şirketlerinden Ülker’in CEO’su Mete Buyurgan, Yıldız Holding’in global atıştırmalık markası pladis’in Birleşik Krallık ve İrlanda’dan sorumlu Başkanı olarak atandı. 2020 yılından bu yana Ülker’in en üst yöneticisi olarak görev yapan Buyurgan, 6 Nisan’a kadar mevcut görevini sürdürecek, ardından CEO’luk koltuğunu Özgür Kölükfakı’ya devredecek.
Yıldız Holding bünyesine 2013 yılında Gıda Grubu Başkan Yardımcısı olarak katılan Buyurgan, 2016 yılında pladis Türkiye Başkanı olarak atanmıştı. Görev süresi boyunca, Türkiye, Orta Asya ve Doğu Avrupa’daki operasyonları yöneterek önemli yatırımlara ve sektör lideri sürdürülebilirlik projelerine öncülük etti.
Yeni görevine dair açıklamalarda bulunan Buyurgan, pladis’in küresel büyüme yolculuğunda önemli bir sorumluluk üstlenecek olmaktan büyük heyecan duyduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ülker’de geçirdiğim yıllar boyunca, sürdürülebilirlik odaklı finansal ve teknolojik gelişmelere öncülük etmek benim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Sektöre yön veren projelerle hem finansal başarımızı artırdık hem de toplumsal faydamızı güçlendirdik. Birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarıma destekleri için teşekkür ederim. Şimdi ise Yıldız Holding’in global atıştırmalık markası pladis’te daha büyük başarılara imza atmak için çalışmaya devam edeceğim.”
2016 yılında Yıldız Holding çatısı altında kurulan pladis, bugün 11 ülkede 27 fabrikası ve 16.000 kişilik çalışan kadrosuyla faaliyet gösteriyor. McVitie’s, Ülker ve Godiva gibi dünyaca ünlü markaları bünyesinde barındıran pladis, 110’dan fazla ülkede tüketicilere ulaşıyor. Buyurgan’ın yeni görevi, şirketin bu pazarlardaki büyümesine katkı sağlamayı hedefliyor.