Ünlü ekonomistin açıklamasını duyan sabah döviz bürosuna koşacak! Profesörler uyardı: Hocam herkes sabah döviz...

Ünlü ekonomistin açıklamasını duyan sabah döviz bürosuna koşacak! Profesörler uyardı: Hocam herkes sabah döviz...

Yatırımcıların gündemine bomba gibi düşen açıklama geldi. Ünlü ekonomist son paylaşımıyla dövizi işaret etti. Bu açıklamayı gören yatırımcılar soluğu döviz bürosunda alacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Yatırımcıların önünde bulunan yerel seçim öncesinde ekonomistler yakın takibe alındı. Ekonomistleri takip eden yatırımcıların beklediği paylaşım geldi. Ünlü ekonomist döviz bürosunu işaret ederek duyurdu. İşte beklenen açıklama...

YATIRIMCILARIN ARADIĞI CEVAP

Euro ve dolar kuru günden güne yükselirken, yatırımcıların seçim öncesi kararsızlığı sürüyor. Piyasadaki ekonomistler, Merkez Bankası'nın dövizi sabit tutmak adına dolar yaktığı paylaşılıyor. Dolar kuru baskılanırken hangi yatırım aracını tercih edeceğine karar veremiyor. Ekonomistleri yakından takip eden yatırımcıların aradığı bu soruya cevap geldi.

b6a523-tepe-1.jpg

DÖVİZ UYARISI

Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medya üzerinden milyonlarca yatırımcının aradığı cevabı verdi. Seçim öncesinde yatırımcılara dövizi işaret etti. Son paylaşımında, "Döviz alın" uyarısında bulunan Ulusoy'a ise bir diğer ekonomist İris Cibre'den yanıt geldi.

ekonomist-prof-dr-veysel-ulusoy-hiperenflasyon.jpg

ENFLASYONUN ANA SEBEBİ

Döviz alımını istemenin enflasyonu artıran sebeplerden birisi olduğunu söyleyerek, "enflasyon talep etmekle eş değer değil mi?" sorusunu iletti. Açıklamalarına devam eden Cibre, "Yani, yarın, bu yazdığınızı okuyan binler, gidip dolar talep ettiğinde, kur da 1 TL artsa, o 1 TL ertesi günü, 100% oranına yükselmiş geçişkenlik etkisi ile, fiyatlara yansıyor. Mazot, gübre, yeme de dolayısıyla, usd almaya değil, et almaya gücü yetmeyen vatandaşı vuruyor en çok Zaten birikimini korumak isteyen vatandaşın döviz talebi ile milyarlarca dolar rezerv yakılıyor. Yarın aşırı taleple ödemeler dengesi krizi yaratsa mesela? Ya da bu talebi kırmayı becerememiş ekonomi yönetimi sermaye kontrolü getirse? Herkes yatırımlarına bir şekilde karar veriyor. Bence, akademiye düşen sadece gerçekleri anlatmak. Yatırım tavsiyesi doğru bir yol değil diye düşünüyorum. Haddimi aştıysam kusura bakmayınız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN