Uzmanlar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın masasındaki planı açıkladı: Ek bütçe, vergi artırımı ve yeni özelleştirmeler yolda

Uzmanlar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın masasındaki planı açıkladı: Ek bütçe, vergi artırımı ve yeni özelleştirmeler yolda

Ekonomide yaşanan sorunların yeni dönemde faiz artırımıyla da giderilememesi döviz kurundaki artışı daha da tırmandırdı. Uzmanlar ise yaşan krizin ek bütçe veya vergi artırımıyla giderilmeyi planlandığı görüşünde. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe gelirlerini artırmak için çalışmalar yaptığı, en başta ÖTV ve devlete ait mal ve hizmet fiyatlarında artış planlandığı belirtildi. Varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin de yabancılara satışı konusunda analizler yapıldığı da ifade edildi.

Ekonomide yaşanan sorunların yeni dönemde faiz artırımıyla da giderilememesi döviz kurundaki artışı daha da tırmandırdı. Yaşanan kur artışı yeni zamları da beraberinde getirdi. Oluşan tablo da enflasyonun da tırmanacağı belirtiliyor. Uzmanlar ise yaşan krize karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın masasında yeni planlar olduğunu belirtiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe gelirlerini artırmak için çalışmalar yaptığı, en başta ÖTV ve devlete ait mal ve hizmet fiyatlarında artış planlandığı belirtildi. Varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin de yabancılara satışı konusunda analizler yapıldığı da ifade edildi.

'VARLIK FONUNDAKİ BAZI ŞİRKETLER YABANCIYA SATILABİLİR'

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ile Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, ekonomik sıkıntılar nedeniyle bakanlığın olası planlarını sosyal medya hesabından paylaştığı Tweet'le anlattı.

enol-babu-cu-400x400.jpg

Şenol Babuşçu

Babuşçu paylaşımında şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe gelirlerini artırmak için çalışmalar yapıyor. En başta ÖTV ve devlete ait mal ve hizmet fiyatlarında artış planlanıyor. Varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin yabancılara satışı konusunda analizler yapılıyor.”

Babuşçu, bununla birlikte Türkiye Varlık Fonu'nda bulunan taşınmazları sıraladı:

Türkiye Varlık Fonu portföyünde Türkiye’nin öncelikli 7 sektöründen 29 şirket, 2 lisans ve çeşitli taşınmazlar bulunmaktadır. O şirketler şunlar:

-Ziraat Bankası,
-HalkBank,
-Vakıfbank,
-Borsa İstanbul,
-Türkiye Sigorta,
-Türkiye Hayat Emeklilik,
-Türkiye Katılım Sigorta,
-Türk Hava Yolları,
-PTT,
-İzmir Alsancak Limanı
-Botaş,
-Türkiye Petrolleri,
-TVF Enerji,
-TVF Rafineri ve Petrokimya,
-Turkcell,
-Türksat,
-Türk Telekom,
-Çaykur,
-Kayseri Şeker,
-Türk Şeker,
-Türk Tarım,
-Eti Maden,
-Türkiye Maden,
-Kardemir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN