Yeni kıdem tazminatı tavanı belli oldu! İşte net rakam

Yeni kıdem tazminatı tavanı belli oldu! İşte net rakam

Hazine ve Maliye Bakanlığı genelgesi ile birlikte kıdem tazminatında yeni tavan tutarı resmi olarak belli oldu. Buna göre; 2022’nin ikinci yarısı için 15 bin 371 lira olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı, 2023 Ocak-Temmuz döneminde kıdem tazminatı tavanı 19 bin 982 liraya yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için kıdem tazminatı tavanını belirledi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla memur maaş zamlarının Meclis'ten geçmesiyle birlikte yeni güncel rakamlar duyuruldu.

Yayımlanan genelgeye göre Ocak-Temmuz 2023 zaman diliminde kıdem tazminatı tavanı 19 bin 982 lira 83 kuruş oldu.

TAZMİNATLARDA DA ARTIŞ VAR

Çalışanları çok yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavanının yükselmesiyle beraber alınacak tazminatlarda da artış yaşandı. SGK brütü, 19 bin 982 lira 83 kuruş üzerinde olan herkes tavan rakamdan faydalanabilecek. Buna göre 10 yıl çalışmış biri işten çıkarılırsa alacağı kıdem tazminatı 199 bin 820 lira olacak.

Not: Yalnız kıdem tazminatı baz alınmıştır. İhbar tazminatı, yan haklar, izin süreleri hesap dışıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN