Evrim Alasya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte ünlü oyuncunun biyografisi

Evrim Alasya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte ünlü oyuncunun biyografisi

Çocukluk yaşlarında tiyatroya başlayan Evrim Alasya, Akrep dizisinde Ferda Kendirci karakteriyle sevenleriyle buluştu. Aslen İzmirli olan Evrim Alasya, yıllar önce yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisiyle büyük bir çıkış yakaladı.

TV8’in fenomen hâline gelen Kırmızı Oda’da konuk oyuncu olarak Meliha karakterini canlandıran Evrim Alasya, performansıyla herkesi ağlatmayı başardı. Evrim Alasya, Ihlamurlar Altında, Başka Semtin Çocukları, Gece Sesleri, Muro, Muhteşem Yüzyıl, Vicdan, Benim Adım Gültepe, Güneşin Kızları gibi birçok dizi ve filmde oynadı.

AKREP DİZİSİNİN FERDASI KİMDİR?

Akrep dizisinde Demet Akbağ ile başrol oynayan Evrim Alasya, burada Ferda karakterine hayat veriyor. Akrep’te geçmiş günahların intikamını almak için yemin eden, son derece hırslı biri olan Ferda Kendirci, ölümcül zekası ve manipülasyon becerisi sayesinde izleyiciyi etkilemeyi başarıyor.

EVRİM ALASYA KİMDİR?

Oyunculuğa 1999’da Pınar Çocuk Tiyatrosu’nda başlayan ve o tarihlerden bu tarihlere dek birçok başarılı projede oynayan Müjde Evrim Alasya, 1979’da İzmir’de doğdu. Aslen de İzmirli olan Evrim Alasya, Dokuz Eylül Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun oldu.

İki çocuklu bir ailenin en büyük kızı olarak dünyaya gelen Evrim Alasya’nın Arda adında bir erkek kardeşi bulunuyor. Televizyon dünyasına, başrollerini Bülent İnal’la Tuba Büyüküstün’ün paylaştığı Ihlamurlar Altında adındaki dizide Sema karekteriyle giriş yapan Müjde Evrim Alasya’nın en büyük çıkışı Muhteşem Yüzyıl’la oldu. 

Dizide Valide Sultan karakterini canlandıran Nebahat Çehre’nin gençliğini oynayan Evrim Alasya, Çehre’ye olağanüstü benzerliğinden dolayı izleyen herkesi şaşırtmayı başardı. Evrim Alasya’nın beyazperde macerası da başrolünde Mustafa Üstündağ’ın yer aldığı sinema filmi ‘Muro’ ile oldu.

Çimentaş Spor Kulübü'nde Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan lisanslı sporculuk yapan Evrim Alasa, henüz 5 yaşındayken ritmik jimnastiğe başladı. Lise dönemlerinde başarılı bir ritmik jimnastikçiyken tiyatroya gönül veren Evrim Alasya, 1997’de bitirdiği lisenin ardından Konak Belediye Tiyatrosu’nun yolunu tuttu. 2 sene sonra da girdiği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuar bölümünün arkasından 2003’te Pınar çocuk tiyatrosuyla mesleğe başladı. 

2003’te Pınar çocuk tiyatrosunun İstanbul şubesinde görev yapmak adına İstanbul'a gelen Evrim Alasya, 2006’ya dek çocuk tiyatrosunda çalışmalarını sürdürdü. 2006’nın ardından Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer tarafından 1999’da kurulan Oyun Atölyesi’nde çalışmaya başlayan Evrim Alasya, 2003 - 2005 yıllarında ‘Bir İstanbul Masalı’ adındaki dizide küçük bir rolde oynayarak dizi oyunculuğuna merhaba dedi. 

Ahu Türkpençe, Mehmet Aslantuğ, Altan Erkekli, Çetin Tekindor, Vahide Perçin, Arsen Gürzap, Ozan Güven ve İsmail Hacıoğlu’yla birlikte oynayan Evrim Alasya, Güneş'in Kızları dizisiyle birlikte büyük bir çıkış yakaladı. 2010’da Gönülçelen dizisinin cilveli şarkıcısı ‘Balçiçek’ karakterine hayat veren Evrim Alasya, burada da Cansel Elçin, Tuba Büyüküstün, Günay Karacaoğlu, Onur Saylak, İlhan Şeşen, Ayda Aksel, Begüm Kütük Yaşaroğlu, Yasemin Çonka ile beraber oynama fırsatı buldu.

evrim-alasya-kimdir-kac-yasinda-ve-aslen-nereli-iste-unlu-oyuncunun-biyografisii.jpg

EVRİM ALASYA’NIN OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER

2003-2005 yılları arasında Bir İstanbul Masalı dizisinde oynayan Evrim Alasya, 2005’te yayınlanan Ihlamurlar Altında dizisinde Sema karakterine hayat verdi. 2008’de çekilen sinema filmi Başka Semtin Çocukları’nda ‘Evrim’ karakteriyle sevenleriyle buluşan Evrim Alasya, aynı yıl çekilen Gece Sesleri dizisinde Neslihan karakterini canlandırdı.


2008’deki Muro filminde ‘Fidan’ı oynayan Evrim Alasya, 2010’da Gönülçelen, 2011’de Muhteşem Yüzyıl, 2013’te Vicdan, 2014’te Benim Adım Gültepe, 2015’te de Güneşin Kızları’nda oynadı.

Evrim Alasya, Kırmızı Oda dizisinde konuk oyuncu olarak dâhil oldu ve performanıyla herkesi ağlattı.

EVRİM ALASYA’NIN ROL ALDIĞI OYUNLAR

Androcles ve Aslan
Lokomapüf
Mavi Pullu Balık
Mutluluk Dağıtan Eskici
Fırtına
Yel Değirmeni
Küçük Kız ve Yıldız
Ben Bir Kurbağayım
Deli Dumrul
Ayrılık
7 Şekspir Müzikali
Atinalı Timon
İki Bekar
Don Juan’ın Gecesi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN