Filistinlilerin 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'

Filistinlilerin 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'

İsrail, Filistinlilerin Gazze sınırında düzenlediği 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' ile eş zamanlı olarak Gazze sınırını 'kapalı askeri bölge' ilan etti.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze-İsrail sınırının kapalı askeri bölge ilan edildiği ve buralarda yapılacak herhangi bir eylemin ordunun iznine tabi olduğu" belirtildi.

Binlerce Filistinlinin sınırın Gazze tarafındaki 6 noktada toplandığı kaydedilen açıklamada, bazı eylemcilerin İsrail askerlerine taş attığı askerlerin de eylemcilere müdahale ettiği ifade edildi.

18-03/30/resimid_9277490-copy

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

Sınır bölgelerindeki Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin ise "İsrail ordusunun, büyük birliklerle her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduğu ve İsrail'in otoritesine ya da savunma alt yapısına zarar verilmesine izin verilmeyeceği" şeklindeki ifadelere yer verildi.

18-03/30/resimid_9277492-copy

Açıklamada ayrıca yaşanacak olaylardan ve sonuçlarından Hamas'ın sorumlu olduğu ileri sürüldü.

İsrail'in 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymasının ardından yaşanan olayların anıldığı "Toprak Günü"nde Filistinli grupların günler öncesinden yaptığı "Büyük Dönüş Yürüyüşü" çağrısına katılmak için halk sabah saatlerinden itibaren sınıra doğru yürümeye başlamıştı.

18-03/30/resimid_9277493-copy

YÜZLERCE FİLİSTİNLİ BAYRAKLARLA KATILDI

Filistin bayrakları taşıyan çok sayıda kişi, 1948'de topraklarından göçe zorlanan Filistinlilerin dönüş hakkını savunmak ve İsrail'i protesto etmek için sınırdaki 6 noktada toplanmak üzere Gazze'nin kuzey, güney ve orta kesimlerindeki bölgelerinden sınıra doğru yürüyüşe geçmişti. 

18-03/30/resimid_9277503-copy

18-03/30/resimid_9277995-copy

18-03/30/resimid_9277502-copy

KUDÜS/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN