George Clooney'den George Floyd makalesi: Bu da bizim pandemimiz

George Clooney'den George Floyd makalesi: Bu da bizim pandemimiz

Hollywood yıldızı George Clooney, ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ardından bir makale yayımladı ve "Bu da bizim pandemimiz. Hepimizi enfekte ediyor ve 400 yıldır hala aşı bulacağız." ifadelerini kullandı.

George Clooney, Daily Beast haber sitesi için George Floyd’un öldürülmesinin ardından ırkçılık üzerine bir yazı kaleme aldı.

59 yaşındaki Amerikalı aktör, ABD’nin kanayan yarası ırkçılık ile mücadele için acil eylem gerektiğinden söz ederek, “George Floyd’un öldürüldüğünden kimsenin şüphesi yok. Dört polis memurunun elinde son nefesini vermesine tanıklık ettik” dedi.

"BU DA BİZİM PANDEMİMİZ"

Protestoların ne zaman duracağını bilmediği de sözlerine ekleyen oscarlı oyuncu “Başka kimsenin öldürülmemesini umuyor, bunun için dua ediyoruz. Ama aynı zamanda biliyoruz ki hemen hemen hiçbir şey değişmeyecek” ifadesini kullandı ve şöyle devam etti: “Bir kez daha sokaklarımızda dışa vuran öfke ve hüsran, ilk günahımız kölelikten beri ülke olarak ne kadar az olgunlaştığımızın sadece bir hatırlatıcısından ibaret. Bu da bizim pandemimiz. Hepimizi enfekte ediyor ve 400 yıldır hala aşı bulacağız” yazdı.

TRUMP KARŞITI ÇAĞRIDA BULUNDU

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden başkan seçilmemesi için çağrıda bulunan George Clooney “Tüm yurttaşlarına eşit şekilde temel adilliği yansıtan politika yapıcılara ve politikacılara ihtiyacımız var. Yağmacılara ateş açmak fikri ırksal köpek düdüğü politikasından başka bir şey olabilirmiş gibi nefret ve şiddet tohumu eken liderlere değil” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN