4 kişiyi 3 milyon lira dolandıran sahte avukatın ifadesi ortaya çıktı: Eski sevgilime özendim

4 kişiyi 3 milyon lira dolandıran sahte avukatın ifadesi ortaya çıktı: Eski sevgilime özendim

Sahte kimliği ve cübbesiyle kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Betül Sayıcı’nın sabıkası kabarık çıktı. 7 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydının olduğu öğrenilen zanlı, sadece 4 mağdurdan 3 milyon liralık vurgun yapmış. Sahte avukat, ilk ifadesinde, eski sevgilisinin avukat olduğunu belirterek “Bir süre yanında yardımcılığını yaptım. Bu dönemde avukatlığa özeniyordum. Ortamları hoşuma gitti. Sadece kişisel borçlarım vardı, hepsini ödeyecektim” dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, adliyede başka bir avukat adına düzenlenmiş sahte kimlikle dolaşan Betül Sayıcı (37) hakkında soruşturma başlattı. Sayıcı’nın avukat cübbesiyle fotoğraf çektirip sosyal medya hesaplarından paylaştığı tespit edildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, hakkında yakalama kararı çıkarılan Sayıcı’yı adliyedeki avukat lokalinde otururken gözaltına aldı. Şüphelinin Sarıçam ilçesindeki evinde yapılan aramada sahte avukat kimliği, Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait kurum kimliği, cübbe ve ruhsatsız tabanca ile çok sayıda adli evrak ele geçirildi.

SEVGİLİSİNE ÖZENMİŞ

Zanlının kendini kamu ve icra avukatı olarak tanıtıp DSİ’ye ait arazileri 49 yıllığına kiralama ve icralık araçları ucuz yolla satın alma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Sayıcı’nın polisin tespitine göre; 4 mağduru yaklaşık 3 milyon lira dolandırdığı, güvenini kazandığı kişilere kıyafet, takı ve ziynet eşyası aldırdığı öne sürüldü. Adana dışında farklı şehirlerde de benzer yöntemle insanları mağdur ettiği anlaşılan Sayıcı, ifadesinde, eski sevgilisinin avukat olduğunu belirterek “Bir süre yanında yardımcılığını yaptım. Bu dönemde avukatlığa özeniyordum. Ortamları hoşuma gitti. Dolandırıcılık yapmadım. Sadece kişisel borçlarım vardı, hepsini ödeyecektim” dedi. Lise mezunu olan Betül Sayıcı’nın hukuk fakültesini 3’üncü sınıftan terk ettiği de ileri sürüldü. Yeni şikayetler alan polis, mağdurlara yönelik araştırmasını sürdürüyor.

Öte yandan Sayıcı’ya Adana Adliyesi’nde gözaltı işlemi yapan polislere, gerçek avukatlar “Meslektaşımızı bu şekilde gözaltına alamazsınız?” diye tepki gösterdi. Sayıcı’ya sahip çıkmaya çalışan avukatlar, güçlükle ikna edildi. 37 yaşındaki zanlı, çıkarıldığı mahkemece “nitelikli dolandırıcılık, kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi, özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması ve resmi belgede sahtecilik” suçlarından tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN