5 milyon kişiyi ilgilendiren tartışma: İlk etapta işsiz EYT'liler emekli edilsin

EYT yasasının çıkmasıyla ilk aşamada 1,5 milyon kişinin emekliye ayrılması öngörülürken, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı önce işsiz EYT'lilerin emekli edilmesi çağrısında bulundu. Asmalı, EYT'de tazminatın yüzde 50'si Kredi Garanti Fonu (KGF) ile karşılanmasını istedi.

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşların yıllardır beklediği yasanın aralık sonunda veya yeni yılda çıkması bekleniyor. İlk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişi, daha sonra 5 milyon kişi emekli olacak.

Ancak EYT'lilerin emeklilik başvurusu yapması halinde işverenin tazminat yükü artacak.

Konuyla ilgili olarak iş dünyasından farklı açıklamalar geliyor. Kimisi hepsi bir anda emekli olmasın derken kimisi ise tazminatın yarısını devlet karşılasın diyor.

"İLK ÖNCE İŞSİZ EYT'LİLER EMEKLİ EDİLSİN"

İlk etapta işsiz EYT'lilerin emekli edilmesi yönünde öneride bulunan Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, bugün (16 Kasım 2022 Çarşamba günü) katıldığı Bloomberg HT yayınında EYT ve asgari ücret konularında değerlendirmelerde bulundu.

1,5 milyon EYT'li olduğunu bunun da yüzde 87'sinin özel sektörde çalıştığını hatırlatan Asmalı, "Burada bir beklenti oluştu, karşılanması gerekir. Ancak işverene kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için kademeli çözüm olmalı. Örneğin ilk etapta işsiz olanlar emekli edilebilir" dedi.

Ayrıca Asmalı, EYT'de tazminatın yüzde 50'si Kredi Garanti Fonu (KGF) ile karşılanmasını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN