A101, Bim, Şok marketten alışveriş yapanlar dikkat! 81 ilde yasak geldi, bu işe sadece küçük esnaf sevinecek

A101, Bim, Şok marketten alışveriş yapanlar dikkat! 81 ilde yasak geldi, bu işe sadece küçük esnaf sevinecek

Küçük esnafları korumak ve onların ayakta kalmasını sağlamak için zincir marketlerle ilgili büyük bir adım atılıyor. Küçük esnafı desteklemek, yerel ekonomiyi canlandırmak ve işletmelerin ayakta kalmasını sağlamak için harekete geçildi. Bu işe sadece küçük esnaf sevinecek

Günümüzde küçük esnaflarımızın yaşadığı zorlukları göz ardı etmek imkansız. Büyük zincir marketlerin hızla yayılması, mahalle bakkallarından tutun da köşe dükkanlarına kadar birçok küçük işletmenin ayakta kalmasını zorlaştırıyor. Bu nedenle, küçük esnafı korumak ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu belliydi.

A101, BİM, ŞOK MARKETTEN ALIŞVERİŞ YAPANLAR DİKKAT! 81 İLDE YASAK GELDİ, BU İŞE SADECE KÜÇÜK ESNAF SEVİNECEK

Zincir marketlerin geniş ürün yelpazesi, düşük fiyatlar ve büyük reklam bütçeleri sayesinde küçük esnafların önünde ciddi bir rekabet avantajına sahip olduğu bir gerçek. Özellikle sigara, telefon, mobilya, beyaz eşya ve tekstil gibi belirli ürünlerde bu fark daha da belirgin hale gelmektedir. Küçük esnaflar, bu tür ürünlerin satışında büyük markalarla rekabet etmekten kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bununla birlikte, küçük esnafların sadece belirli ürünlerde rekabet avantajına sahip olmaları için zincir marketlere sınırlamalar getirilmesi, küçük işletmelerin ayakta kalmasına yardımcı olabilir. Özellikle sigara, telefon, mobilya, beyaz eşya ve tekstil gibi ürünlerde zincir marketlerin satış yapmalarına sınırlamalar getirilmesi, küçük esnafların bu pazarlarda daha fazla müşteri çekebilmesine olanak sağlayacaktır.

54645443-0298-4ce8-8d4a-c4c8613327b2.jpg

Tamda bu esnada Başkan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda hazırlıkları yapılan yasa teklifine göre, zincir marketler sigara, telefon, mobilya, beyaz eşya, tekstil gibi bazı ürünleri satamayacaklar. Yani, bu ürünlerin satışı zincir marketler için yasaklanacak.

Zincir marketler ve AVM'ler ile ilgili TESK ve ilgili meslek kuruluşlarının temsilcileri sorunlarını iletti. Bu kapsamda zincir marketlerin hizmet verdikleri alanlarına göre neleri satıp neleri satamayacakları belirlenecek. Burada bir kademelendirme yapacak. 5 bin metre ve üstünde alanlara sahip marketler için sınırlama geçerli olmayacak. Bunun altında alana sahip marketler için ise tek tek alanlarına göre bir listeleme yapılacak. Örneğin, "Alanı 1000 metre kare olan marketler beyaz eşya, telefon satamazken, alanı 2 bin metre kare alanlar mobilya, sigara gibi ürünleri ürünleri satamaz" denilecek.

market3.jpg

BEYAZ EŞYA, TELEFON, SİGARA, ZÜCCACİYE, MOBİLYA, TEKSTİL, EV EŞYALARI SATMALARI YASAKLANACAK

Alanı 400 metre karenin altındaki marketlere beyaz eşya, telefon, sigara, züccaciye, mobilya, tekstil, ev eşyaları, gibi ürünlerin satışı yasaklanacak. Bu gibi marketlerde sadece gıda ve temizlik maddeleri satılabilecekken, ekmek ile ilgili herhangi bir gelişme henüz yok.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN