Adana'da ilginç gasp olayı: Kıraathaneye çağırıp silah zoruyla...

Adana'da 3 kişi, kıraathaneye çağırıp alıkoydukları Recep Can Ç. ve Doğan P.'yi silahla tehdit ederek cep telefonlarını aldı. Kendi banka hesaplarına 200 bin TL havale yapan şüpheliler yakalandı. Zanlılardan ikisi tutuklanırken, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi’nde 12 Mart'ta saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Şüpheliler Volkan Turhan (38), Metincan Çoban (24) ile Yusuf Y. (26), mahalleden tanıdıkları Recep Can Ç. (27) ve Doğan P.’yi (29) kıraathaneye çağırdı. Burada bir süre oturan şüpheliler, Recep Can Ç. ve Doğan P.’yi tabancayla tehdit edip, cep telefonlarını aldı.

''POLİSE GİDERSENİZ, SİZİ BULURUZ'' DİYEREK TEHDİT ETTİLER

Zanlılar, saatlerce alıkoydukları Recep Can Ç. ile Doğan P.’nin cep telefonlarından giriş yaptıkları banka hesaplarından, Yusuf Y.’nin hesabına 200 bin TL havale yaptı. Şüpheliler, “Polise giderseniz, sizi buluruz.” diye tehdit edip bu kişileri bıraktı.

ss-copy.jpg

BANKA HESABI BLOKE EDİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü’ne giden mağdurların ihbarıyla Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, banka ile iletişime geçerek paranın aktarıldığı hesabı bloke ettirdi.

Adresleri tespit edilen şüpheliler, evlerine yapılan baskında gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada, şüphelilerin olayda kullandığı ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Soruşturmayı sürdüren ekipler, şüphelileri Mehmet Ali T.’nin azmettirdiğini tespit etti.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından ''yağma'' ve ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Volkan Turhan ile Metincan Çoban çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Yusuf Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, Mehmet Ali T.’nin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN