AFAD acil kısa mesaj gönderdi! İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşayanlar için duyuruldu!

AFAD acil kısa mesaj gönderdi! İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşayanlar için duyuruldu!

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), bayramın ikinci günü için uyarıda bulundu! Samsun, İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlardan, belirtilen saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. İşte o uyarının detayları...

Türkiye'deki devlet dairelerinden bayramın ikinci gününe dair yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. AFAD ve Meteoroloji koordinasyonu ile yapılan uyarılar sonrasında il ve ilçelere telefon mesajları da gönderiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramlaşmak için memleketlerine doğru yola çıkan vatandaşlar için hava tahmin uyarıları yayınladı. Nisan ayında başlayan yağmurların aralıksız devam ettiği ve birçok büyükşehir için de uyarılar yapıldığı bildirildi.

METEOROLOJİ UYARDI

hava durumu

MGM tarafından yapılan açıklamalara göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz (Düzce ve Zonguldak dışında), Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kırklareli ve Edirne çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının birçok şehirde sabit kalacağı, ancak şiddetli rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİN DETAYLARI

yağış

MGM tarafından yapılan tahminlere göre, Ankara'da hava sıcaklığı 17 derece olacak ve parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

İstanbul'da hava sıcaklığı 19 derece olacak ve parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor.

İzmir'de hava sıcaklığı 23 derece olacak ve parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Kocaeli'nde hava sıcaklığı 19 derece olacak ve parçalı bulutlu bir hava tahmin ediliyor.

Bursa'da hava sıcaklığı 19 derece olacak ve akşam saatlerinde yer yer sağanak yağışlar görülebilir.

Edirne'de hava sıcaklığı 19 derece olacak ve parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Manisa'da hava sıcaklığı 23 derece olacak ve parçalı ve çok bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Adana'da hava sıcaklığı 25 derece olacak ve parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinde kuzey kesimlerde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayram tatili için memleketlerine doğru yola çıkan vatandaşlar için hava tahmin uyarılarına devam ediyor. Nisan ayı boyunca süren yağmurların birçok büyükşehirde aralıksız devam ettiği ve hava durumuyla ilgili uyarıların yapıldığı belirtildi. Tatilcilerin dikkatli olmaları ve hava tahminlerini takip etmeleri konusunda uyarılar yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN