AK Partili Fakıbaba: Şenyaşar ailesine terörist dediğim için utandım

AK Partili Fakıbaba: Şenyaşar ailesine terörist dediğim için utandım

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba, 3,5 yıl önce seçim döneminde Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşananlara ilk olarak 'terör olayı' değerlendirmesi yaptığı için utandığını söyleyen Fakıbaba, açıklamaları ile ilgili tehdit edildiğini duyurdu.

Şanlıurfa Suruç'ta 14 Haziran 2018'de Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal'in öldürülmesi ile ilgili Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti sürerken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve akrabalarının karıştığı ölümler ile ilgili AK Parti içinden açıklama geldi.

Şenyaşar ailesine saldırının ilk günü 'terörist' dediği için utandığını söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, açıklamalarından dolayı da tehdit aldığını ve suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

'TERÖR OLAYI' DENİLMESİNDEN UTANDIM'

Şenyaşar ailesine saldırının ilk günü 'terörist' dediği için utandığını söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba kentte yayın yapan Edessa TV'nin canlı yayınında şu açıklamalarda bulundu:

"Ben önce İbrahim Bey'in ağabeyinin öldürüldüğünü öğrendim. Olaydan hemen sonra Suruç'a gittim.
Sonra olayın gerçekliğini öğrendim. Araştırdım ve genel merkezi arayarak, ‘Bu terör olayı değil' dedim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Şanlıurfa'ya geldiğinde bu olaydan terör olayı olarak söz etmemesi konusunda telkinde bulundum. Öyle de yaptı. Video kayıtlarını izledim.

O dükkana daha önce de ben gitmiştim. Şenyaşar Ailesi beni çok güzel karşılamış. O zaman bu olaya terör olayı denilmesinden utandım.

'KEŞKE MİLLETVEKİLİ SEÇİLMESEYDİK'

Ateş, ateşle söndürülmez. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı da biz milletvekili seçilmeseydik.
Ben de bu tür olumsuz karşılamalarla karşılandım. Bizi kovan da oldu, elini uzatmayan da. Bu olay o zaman seçimi olumsuz yönde etkiledi.

Buradan her iki aileden vefat edenlere başsağlığı diliyorum. Anne Emine Şenyaşar 250 gündür adalet arayışını sürdürüyor.

Anne annedir. Çok üzülüyorum. Yüreğim parçalanıyor. Allah sabır versin."

'BAZI İSOTÇULAR AK PARTİ'DEN İSTİFAMI İSTİYOR'

Konuşmasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminde her kesimden görüşe, etnik yapıya saygılı olduğunu savunan Fakıbaba, “Benim için Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkes kardeştir. Birdir. Bakın, Diyarbakır'dan sonra ikinci cemevini Şanlıurfa'da ben açtım” dedi. Programın devamında siyasi konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Fakıbaba, geçtiğimiz aylarda partisinden istifa ettiğini açıklayarak, Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay'ın kendisini ikna ederek istifa kararından vazgeçirdiklerini de bildirdi. Fakıbaba, “AK Parti ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014'den sonra Şanlıurfa'nın kimyası değişti. Bazı isotçular Ak Parti'den istifa etmemi istiyor” dedi.

'TEHDİT VE BASKILARA BOYUN EĞECEK DEĞİLİM'

Fakıbaba, sosyal medya hesabından televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle kendisine yönelik baskı ve tehditler bulunduğunu ifade eden bir paylaşım yaptı.

Yaptığı açıklamaların ardından kendisine yönelik baskı ve tehditlere rağmen söylediklerinin arkasında olduğunu belirten Fakıbaba "Dün akşam katıldığım TV programında yaptığım açıklamalardan rahatsız olanların tehdit ve baskılarına asla boyun eğecek bir insan değilim.

Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan, adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN