Ankara Valiliği açıkladı! Deprem felaketi okulları da vurdu! 6 okul deprem riski nedeniyle tahliye edildi

Ankara Valiliği açıkladı! Deprem felaketi okulları da vurdu! 6 okul deprem riski nedeniyle tahliye edildi

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Türkiye'deki bütün kentlerde alarm verildi. Ankara Valiliği deprem önlemlerine ilişkin kentteki okullarda çalışma başlatırken yapılan incelemeler sonucunda 6 okul için tahliye kararı verildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Tüm Türkiye'yi etkileyen Kahramanmaraş depreminin ardından 11 il enkazda döndü. Türkiye'nin her yerindeki binalar için dayanıklılık testi yaptırılırken Ankara Valiliği önemli bir açıklamada bulundu. Tüm Kamu binalarında depreme dayanıklılık için çalışmalar başlatılırken Ankara'daki okullarda yapılan ilk incelemeler kapsamında 6 okulda tahliye kararı alındı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

6 OKUL TAHLİYE EDİLİYOR


6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi 11 ilde büyük bir felakete neden oldu. Yaşanan felaketin ardından 81 ilde alarm verildi. Valilikler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ölçülürken son açıklama Ankara Valiliği’nden geldi. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama kapsamında okul binalarında yapılan incelemeler sonucunda 6 okul için tahliye kararı alındığı duyuruldu.

tahliye-karari.jpg

Okulların depreme dayanıklı olup olmadığına ilişkin incelemelerin devam ettiği söylendi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, deprem felaketinin ardından İstanbul'da 95 okulun tahliye edildiğini söyledi. Ankara valiliği tarafından da çalışmaların başlatıldığını dile getiren Geylan, “Şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla 6 ilçeden 6 okulumuzun depreme dayanıklılık noktasında güvenli olmadığı tespiti yapıldı, şu anda devam ediyor" sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN