Aşı karşıtlarına izin aile hekimlerine yasak

Aşı karşıtlarına izin aile hekimlerine yasak

Aile hekimleri, Yenikapı'da gerçekleştirecekleri mitinge İstanbul Valiliği'nin izin vermemesi üzerine yarın iş bırakma eylemi yapacak. İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkanı Özbakış, "Aşı karşıtlarının bile rahatça miting yapabildiği aşı karşıtlarına bile izin verilen bir ortamda biz milyonlarca aşı yapan aile hekimliği çalışanlarına ne yazık ki izin verilmedi" dedi.

İstanbul Aile Hekimliği Platformu, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı 7 Ekim'de Yenikapı'da miting yapma kararı aldı. Ancak İstanbul Valiliği bu mitinge izin vermedi. Bu nedenle İstanbul'daki Aile hekimliği çalışanları da yarın 3. kez iş bırakma kararı aldı.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkanı Serkan Özbakış, "Aşı karşıtlarının bile rahatça miting yapabildiği aşı karşıtlarına bile izin verilen bir ortamda biz milyonlarca aşı yapan aile hekimliği çalışanlarına ne yazık ki izin verilmedi. Aile hekimliği çalışanları olarak yarın iş bırakıyoruz" dedi.

'YÖNETMELİK GERİ ÇEKİLENE KADAR MÜCADELEYE DEAVM EDECEĞİZ'

Yarın saat 12.00'de İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapacaklarını belirten İstanbul Aile Hekimliği Platformu Balkanı Özbakış, miting başvurularının hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildiği açıkladı. Özbakış, Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Serkan Özbakış, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"30 Haziran'da yayımlanan, aile hekimliği çalışanları için ciddi hak kayıpları içeren, bizlerin ceza yönetmeliği dediğimiz, Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğine karşı İstanbul'da bir platform oluşturduk. Bu platformda biz İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Tabip Odası, tüm sendikalar ve Ebe Hemşire Derneği yer almaktaydı. Bizler platform olarak 7 Ekim'de İstanbul'da bir miting ve iş bırakma kararı aldık. Miting için gerekli olan başvuruları valiliğe yaptık. Başvurularımızın ardından valilik tarafından mitingimiz hiçbir gerekçe gösterilmeden uygun bulunmadı.

'SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ'

Aşı karşıtlarının bile rahatça miting yapabildiği aşı karşıtlarına bile izin verilen bir ortamda biz milyonlarca aşı yapan aile hekimliği çalışanlarına ne yazık ki izin verilmedi. Aile hekimliği çalışanları olarak yarın iş bırakıyoruz. Mitingimizi gerçekleştiremiyoruz ama il sağlık müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştiriyoruz ve kamuoyuna bu ödeme ve sözleşme yönetmeliğini kabul etmediğimizi, bunun geri çekilmesi için tüm mücadeleyi göstermeye devam edeceğimizi bildiriyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN