Babacan'dan Sedat Peker tepkisi: İddiaları araştıran savcı yok, bu çok vahim

Babacan'dan Sedat Peker tepkisi: İddiaları araştıran savcı yok, bu çok vahim

DEVA Partisi lideri Babacan, Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili hiçbir savcının harekete geçmediğini hatırlatarak "İddialar ortaya saçılmış ama araştırılması için savcılık süreçleri başlatılmamış durumda. Çok vahim bir durum" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevapladı.

Babacan, Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili hiçbir savcının harekete geçmediğini hatırlatarak "İddialar ortaya saçılmış ama araştırılması için savcılık süreçleri başlatılmamış durumda. Çok vahim bir durum. Siyasetçiler finansmanını kısmen de olsa yasa dışı yapılardan sağlamaya başlayınca, o yasa dışı yapıların önü daha da açılıyor. Ülke tam bir bataklığa gömülüyor" dedi.

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Dürüst ve işin ehli kadrolar işin başına geçsin, bütün sorunlar hızla çözülür. Türkiye, bir kabustan uyanma hızında iyileşebilir. Bütün bu problemlerin sebebi kötü yönetim. Orta direk çöküyor. Adalet, hukuk ayaklar altında. Eğitim başta olmak üzere her alanda sorun var. 13 yıl bu ülkede bakanlık görevi yapmış biri olarak gönül rahatlığı ile ifade ediyorum ki bu sorunların çözümü çok kolay. Her sorunun mutlaka çaresi var. Her derdin de devası var. Israrla çözüm siyaseti diyoruz.

"ŞU AN 400'ÜN ÜZERİNDE EYLEMİMİZ HAZIR"

Her alanda eylem planlarımız hazır. Bu çalışmaları çok ciddi yapıyoruz. Bu eylem planları birbirleriyle tutarlı. Hepsinin maliyetleri hesaplanmış olacak. Kafadan atma projeler yok. Hükümet kurulduktan sonra ilk 90 ve 360 günde neler yapacağımızı yazıyoruz. Somut adımlar. Takvim de veriyoruz. Şu an 400'ün üzerinde eylemimiz hazır. Yarın 60 kadarını tarım paketinde açıklayacağız. Bu Türkiye'de ilk defa oluyor. İlk defa bir muhalefet partisi, seçimden sonra yapacaklarının detaylı eylem planını yirmi kadar alanda ortaya koyuyor.

"ÜLKE TAM BİR BATAKLIĞA GÖMÜLÜYOR"

Halktan destek bulamayan iktidar hukuksuz uygulamalarını mafya ve çete türü suç örgütleriyle beraber çalışarak sürdürdü. Onlara önce dokunulmazlık alanı açıyorsunuz, pasaportlar veriyorsunuz, denetimleri mümkün olmuyor, o illegal alandan çok iyi para kazanıyorlar. Bu sefer, o kazandıkları parayı siyasetin finansmanında kullanıyorlar. Siyaset ve siyasetçiler finansmanını yasadışı yapılardan kısmen de olsa sağlamaya başlayınca bu sefer o yasa dışı yapıların önü daha da açılıyor. Ülke tam bir bataklığa gömülüyor.

"HİÇBİR SİYASİ PARTİ TEK BAŞINA SİSTEM DEĞİŞTİREMEZ"

Şimdi devletten 3-5 yerden maaş almalar hem kendinin hem eşinin 5-5 yerden maaş alması çok yaygınlaştı. Sorumlu olduğum dönemde buna asla izin vermezdik. Bir yandan asgari ücretin çok altında bir gelirle kayıt dışı çalışan milyonlarca insanın, işsiz insanların olduğu bir ülkedeyiz. Nüfusumuzun üçte biri atıl. İş arayan, bulamayan ev gençleri var. Böyle bir yerde 3-5 yerden maaş almalar toplumsal adalet hissiyatını çok etkiliyor.

Hiçbir siyasi parti kendi başına sistem değiştiremez bu ülkede. Acaba ortak tema bazında iş birliği olacak mı diye 'Bir deneyelim' dedik. Sonuçta farklı bir süreç işledi, önemli değil. 'Kendi hazırlığımızı yakınlarda açıklayacağız ama tek başına sistem budur' diye dayatılacak bir şey olmadığını görmemiz lazım. Parlamenter sistem isteyen partilerin kendi arasında konuyu konuşması gerekiyor."

SEDAT PEKER'İN İDDİALARI

Suç işaretlerini barındıran vahim ifşaatlar haftalardır gündemden düşmezken, suç örgütü lideri Sedat Peker yeni iddialar ortaya attı.

Peker'in her pazar yayınladığı videolar 83 milyon için 'sıradan' hale geldi. Milyonların izlediği paylaşımlarda ortaya atılan iddialar hakkında bugüne kadar ne kapsamlı bir soruşturma başlatıldı ne de Ankara toplumun kafasındaki soru işaretlerini giderecek bir yaklaşım sergiledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN