Sedat Peker, gazeteci Cihat Çakır'ı doğruladı: AK Partili Başkan aleyhine yazmamasını söyledim

Sedat Peker, gazeteci Cihat Çakır'ı doğruladı: AK Partili Başkan aleyhine yazmamasını söyledim

Sedat Peker, gazeteci Cihat Çakır'ın iddialarını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla doğruladı: Ordu'nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihat Çakır'ın söyledikleri doğrudur. Kendisine bir dostumu yollayarak AKP Belediye Başkanı ve diğer yetkililerle ilgili yazı yazmaması için uyardım. Bu konuyu da araştırın kardeşlerim, buradan çok suç çıkar.

Bir aydır yayınladığı videolar ile ilgili Türkiye'nin gündemini sallayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, gazeteci Cihat Çakır'ın iddialarını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla doğruladı.

Twitter'dan paylaşım yapan Peker, şunları kaydetti: "Ordu'nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihat Çakır’ın söyledikleri doğrudur. Kendisine bir dostumu yollayarak AKP Belediye Başkanı ve diğer yetkililerle ilgili yazı yazmaması için uyardım. Samimi ikrar yapıyorum. Bu konuyu da araştırın kardeşlerim, buradan çok suç çıkar."

NE OLMUŞTU?

Ordu'nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihan Çakır, yerel seçimler öncesinde Sedat Peker'in kendisine ulaşıp 'bakanlıktaki dostlarını rahatsız ettiği' için haberlerinin kaldırılmasını istediğini iddia etmişti.

Cihat Çakır'a göre, telefon görüşmelerinde Peker'in sözünü ettiği 'Bakanlıktaki dostlar' İçişleri Bakanlığı'ndan. Hatta Çakır, bu kişinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu düşünüyor. Bu iddiasını ise Hüseyin Tavlı ile Süleyman Soylu'nun geçmişten gelen dostluklarına dayandırıyor: "Süleyman Soylu'nun sigortacılık yaptığı dönemde Hüseyin Tavlı da İstanbul Gaziosmanpaşa'da elektrikçilik yapıyordu. Bu iki isim komşu."

Gazete Duvar'ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinde Ünye Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den Hüseyin Tavlı aday gösterilmişti. Çakır da adaylığın kesinleşmesinden sonra çalıştığı gazetede Tavlı ile ilgili geçmişteki ilişkileri ile ilgili eleştirel yazılar kaleme almaya başlamıştı.

Yazıların yayınlanmasından sonra 2019 yılının Mart ayında Sedat Peker, Ünye'deki bir dostu aracılığıyla Çakır'a ulaşmıştı. Çakır, ismini açıklamadığı, Peker'in dostu olan kişinin çalıştığı gazeteye gelerek görüşme talep ettiğini dile getirmişti.

Çakır, bu kişinin telefonundan Peker'in kendisine ulaştığını ve şöyle dediğini anlatmıştı: "Kardeşim biz sizi tanıyoruz. Cesaretli bir gazetecisin, yalnız 'şöyle' bir haber var. Bunu kaldırmanı rica ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN