Esat Toklu sessizliğini bozdu: Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunacağım

Esat Toklu sessizliğini bozdu: Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunacağım

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı son videosunda firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki lüks otelinde ücret ödemeden kaldığını iddia ettiği Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, iddialara yanıt verdi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Sedat Peker'in kendisi hakkında Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde ücretsiz kaldığı iddiasına yönelik savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Organize suç örgütü soruşturması şüphelisi Sedat Peker'in, firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki lüks otelinde ücret ödemeden kaldığını iddia ettiği Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, sessizliğini bozdu.

Deutsche Welle'ye konuşan Toklu, Peker’in iddialarının "asılsız" olduğunu savunduktan sonra yarın konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve bütün gerçeği belgeleriyle açıklayacağını kaydetti. Otelde kalıp kalmadığı konusunda net konuşmayan Toklu, "Kalmışsam o dönem otelin sahibi kimmiş, araştırın" dedi.

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve yurt dışına kaçan Sedat Peker, geçen Pazar günü yayınladığı dokuzuncu videoda, bu kez Sezgin Baran Korkmaz dosyasını açmıştı.

Peker, kara para aklama soruşturmasında aranan ve şirketi SBK Holding'e kayyım atanan Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki Paramount Oteli’nde emniyet müdürlerinden gazetecilere ve siyasetçilere kadar birçok kişinin ücretsiz kaldığını öne sürmüştü. Peker, bu konuda gazeteciler Veyis Ateş, Rasim Ozan Kütahyalı ile Muğla Emniyet Müdürü’nün de adını vermişti.

"ARANAN ADAMIN OTELİNDE NE İŞİNİZ VAR?"

Peker videosunda şunları kaydetmişti: "Veysi Ateş, tatil ekibinde. Bunlar tatili de birlikte yapıyorlar, kesmeyi de birlikte yapıyorlar. Resul olaya sonradan dahil olacak, bunlar tatil ekibi. Bir de Muğla Emniyet Müdürü, Marina vardı ya, el konulan, şimdi de otele el koyuyorlar. Sezgin Baran Korkmaz, en son Mübariz de demişti, sendeki belgeler benim şirketim ama bende yok demişti, bende var kardeşim. Sakın onlarla anlaşayım deme, patlatırım rezil olursun. Müşteri portföyünün tamamı bende, hangi hakimler savcılar. Siz aranan adamın otelinde ne işiniz var? Hani lan faturalarınız? Suit odada kalıyorsunuz, 100 bin lira yapıyor, lan sizin maaşınız kaç para, hani fatura."

AÇIKLAMA İÇİN ADALET BAKANLIĞI'NA BAŞVURUDA BULUNDU

Peker'in son videosunda hakkında iddiada bulunduğu isimlerden biri de Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu olmuştu. Peker, şunları söylemişti:

"Bu arkadaş Türkiye’de de ABD’de de aranıyor. Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde kimler var? Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Ankara hani İçişleri Bakanlığı’nın koyduğu yasakları kaldıran makam var ya o. Bu adam o kadar rahat bir adam ki 0X5 ile görevine gidip geliyor. Devlet bunlara Opel, Passat veriyor. Artık sınırları aşmışlar, güç zehirlemesi böyle bir şey. Her yer onlarda, yapılanmayı biliyor, Tayyip Abi niye alamıyor bunu? Onu da anlatacağım."

Hakim Esat Toklu, DW Türkçe'ye önce bu konuda açıklama yapamayacağını belirterek, "Adalet Bakanlığı’na açıklama izni için başvurdum. Yanıt gelince yarın yazılı açıklama yapacağım, bütün belgeleri ortaya koyacağım" dedi.

KALDIĞI DÖNEMDE OTELİN SAHİBİ BAŞKA BİR İSİM OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

"Bu otelde kaldınız mı?" sorusuna net yanıt vermekten kaçınan Toklu, buna karşılık otelde kaldığını ancak otelin sahibinin o dönem başkası olduğu imasında bulundu. Toklu, buna ilişkin "Açıklama yaptığımda bütün her şey ortaya çıkacak. Orada kalmış mıyım, kalmışsam o dönem otelin sahibi kimdir, bir araştırın bakalım? Ben kendimden eminim. Bir insan böyle kolay harcanmamalı" dedi.

"SEZGİN BARAN KORKMAZ ADLI ŞAHSI TANIMAM"

Peker’in bir iddiası da Sezgin Baran Korkmaz lehine karar verdiği iddiası olmuştu. Bunu yalanlayan Toklu, "Sezgin Baran Korkmaz adlı şahsı tanımam, hiçbir ilgim de yoktur. Onunla ilgili bir karar vermiş de değilim. Zaten 22 Temmuz 2016’dan beri bu tür davalara bakmıyorum. Bu şahsın böyle bir davası da yok. Kendisinin şirketi İstanbul’da" diye konuştu.

"HAKİM VE SAVCILAR BENDEN DAHA PAHALI ARABAYA BİNER"

Toklu, BMW X5’e bindiği iddiasına da şu sözlerle açıklık getirdi: "O araba 2014 model. 3 yıl önce aldım, 300 bin TL değerinde. Hakim ve savcıları araştırın yüzde 25’i benden daha pahalı arabaya biner. Daha geçen hafta tamirden çıkardım."

"AİLEDEN VARLIKLIYIM"

Ailesinin varlıklı olduğunu belirten Toklu, "Karaman’da araştırın, babamdan kalma enerji, akaryakıt, gıda işleri var. Toklu Petrol örneğin. Ben düz adamım, yanlış işim olmaz" dedi.

Toklu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da tanımadığını belirterek, "Hiçbir yerde oturmuşluğum, tanışıklım yok, tek kare fotoğrafım çıkmaz" ifadesini kullandı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

"Bu çok çirkin bir olay, biz kendimize güveniyoruz" diyen Toklu, yarın başta Sedat Peker olmak üzere, hakkında gerçeğe aykırı iddialar ortaya atanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağına da bildirdi.

PEKER: UTANMADAN SEN İKİ MİLYONLUK ARABAYA NASIL BİNİYORSUN?

İddialara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulunan Sedat Peker, Toklu’nun ailesinin son beş yıldır zengin olduğunu iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:

1-Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu bey, görünen o ki sen de süslü Süleyman gibi poliçe seslerini, para seslerini çok seviyorsun. Benim ailem zengin diyorsun, senin ailen son beş senede zengin oldu.

2-Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu bey, diyorsun ya birçok hakim, savcı böyle lüks araba kullanıyor; işte bu, ülkedeki adaletin ne kadar yozlaştığının göstergesi. Utanmadan sen iki milyonluk arabaya nasıl biniyorsun? (zengin fetöcüler sağ olsun).

3-Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu bey, sen hikayeyi bırak. Geceliği yüz bin lira olan otelde kaldığına dair faturayı yayınlasana. Alışmışsınız lafı uzatmaya. Kısa, net cevap. Faturayı yayınla.

4-Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı esat toklu bey, Bu mazlum, bu garip millet muktedir olduğunuz bugün sizden hesap soramasa da, Yüce Allah’ın mahkemesi Mahkeme-i Kübra’da sizden hesap soracak.

5-Sizin TCK kanununda yazmayan, ilahi kanunda yazan bu sözü unutma “Zalimin zulmü varsa, mazlumun Yüce Allah’ı var.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN