Bakan Koca duyurdu: İşte vaka sayısı en çok azalan 5 il

Bakan Koca duyurdu: İşte vaka sayısı en çok azalan 5 il

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarında en fazla düşüş yaşanan illeri açıkladı. Geçen haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en fazla azalan illerin İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars olduğunu belirtti.

Artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle geçtiğimiz perşembe günü 'tam kapanma' uygulaması başladı. Bakanlar Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'tam kapanma' 17 Mayıs saat 05.00'e kadar sürecek. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki gün önce yaptığı açıklamada "Kısıtlamalar ile birlikte vaka sayılarında önemli bir düşüş başlamıştı. Vaka sayısındaki düşüş hızının daha da artacağı ön görülmektedir. Kısıtlamalara uyum başladı. Böyle devam etmesi halinde bayram sonrasında çok daha öngörülebilir planlar yapabileceğiz" dedi.

KOCA, VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN 5 İLİ AÇIKLADI

Bugün sosyal medya sitesi Twitter'dan açıklama yapan Bakan Koca, grafik paylaşarak vaka sayısı en fazla azalan illeri açıkladı. Buna göre İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars vaka sayısı en çok azalan iller oldu.

Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçen haftaya göre 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan illerimiz; İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars."

yeni.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN