Başvurana toplamda 15 bin lira destek verilecek! Aile Bakanlığı açıkladı: Her haneden bir kişi başvursun!

Başvurana toplamda 15 bin lira destek verilecek! Aile Bakanlığı açıkladı: Her haneden bir kişi başvursun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemelerine ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Bakanlık tarafından sosyal destek ödemesine ilişkin kritik açıklama geldi. Başvuru yapan vatandaşlara ödeme yapılacak. Hak sahiplerine başvuru dahilinde 15 bin lira destek ödemesi yapılacak. Destek başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

AİLEDEN EN AZ 1 KİŞİ KESİNLİKLE BAŞVURMALI

Son zamanlarda sık sık duyurulan aile destek programına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemeleri Haziran 2022 ile Mayıs 2022 tarihleri arasında en fazla 12 aylık süre zarfında şartları taşıyan hak sahiplerine veriliyor.

Hane içinde yer alan kişi başına düşen gelire göre belirlenen 4 farklı gelir aralığında yapılan farklı yardım tutarlarının yer aldığı bilgisi paylaşıldı. Aile destek programı kapsamında 12 ay boyunca hak sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapılacak.

Destekten faydalanabilmek için başvurunuzu e-Devlet sistemi üzerinden yapmanız veya ikametgah adresinize bağlı olan 3294 sayılı kanın kapsamında kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabileceğinin bilgisi verildi.

bwejx-1655384402-9904.webp

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNDEN KİMLER FAYDALANAMAZ?

Aile destek programı kapsamında başvurunuz bazı durumlarda kabul edilmiyor. Bu durumlar içerisinde; Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, Yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması, Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi / kişilerin başvuru yapması durumunda değerlendirmeye alınmayacağı bilgisi verildi.

para-tl-200-tl.webp

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile destek programı kapsamında hak sahiplerine verilecek olan destek tutarları açıklandı. Hak sahibi vatandaşlar tarafından araştırma konusu olan tutarlar aile içerisinde yer alan kişi başına düşen aylık gelire göre hesaplanıyor.

Aylık gelire göre belirlenen ödeme tutuarı kişi başına düşen aylık gelir aralığı 450 TL ve altı olması durumunda 1.250 TL destek, 450 TL üzeri ve 911,15 TL altı olması durumunda 1.100 TL destek, 911,15 TL üzeri ve 1.372,30 TL olması durumunda 950 TL destek, 1.372,30 TL ve 2.385,69 TL'den az olması durumunda 850 lira destek ödemesi yapılacak. Yapılan ödemeler 12 ay süreyle hak sahibine her ay verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN