Bir kadın cinayeti daha göz göre göre geldi

Bir kadın cinayeti daha göz göre göre geldi

İzmir'de iki çocuk sahibi Hülya Şellavcı, boşanmak üzere olduğu K.Y. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Gazeteci Alican Uludağ, 52 yaşındaki kadının defalarca polise ve mahkemeye başvurduğunu fakat cinayetin önlenemediğini söyledi. Uludağ, cinayetin perde arkasını anlattı.

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi bir kadın, iş yerinde silahla başından vurulmuş halde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Hülya Şellavcı'dan bir süredir haber alamayan yakınları, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki atölyesine gitti.

Atölyede, Hülya Şellavcı'yı vurulmuş halde bulan yakınları, durumu 112 acil sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Hülya Şellavcı'nın öldüğünü belirledi.

hulya-sellavci-kimdir.jpg
Hülya Şellavcı

DEFALARCA KORUMA TALEBİNDE BULUNDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Alican Uludağ, Hülya Şellavcı'nın boşanmak üzere olduğu K.Y. tarafından öldürülmeden çok sayıda başvuru yaptığını açıkladı.

Uludağ, "Ancak İzmir 16. Aile Mahkemesi, 'K.Y.'nin savunmasını almadan hürriyeti bağlayıcı ceza veremeyiz' gerekçesiyle tazyik hapsi talebini reddetti. Yetmedi; mahkeme, iki buçuk ay sonraya, yani olan 15 Aralık'a duruşma günü verdi. Yani, ölmezsen talebine bakarız dedi" ifadesini kullandı.

izmir-hulya-sellavci-cinayeti.jpg

"İŞ YERİNDE DARP ETTİ, TELEFONUNU KIRDI"

Gazeteci Alican Uludağ'ın Hülya Şellavcı'nın öldürülmesiyle ilgili tweetleri şöyle:

İzmir'de Hülya Şellavcı, 22 Ekim'de (dün akşam) boşanmak istediği K.Y. tarafından öldürüldü. Size, devletin bir kadını nasıl korumadığını, "Beni öldürecek, kurtarın" çığlığını nasıl duymadığını, katile nasıl yol verdiğini anlatacağım.

2 çocuk annesi Hülya Şellavcı (52), 6 ay önce K.Y. (59) ile evlendi. Ancak Şellavcı, 25 Eylül'de İzmir 16. Aile Mahkemesi'de boşanma davası açtı. Bununla birlikte şiddet ve tehditler başladı. 1 Ekim’de Hülya Şellavcı'yı işyerinde darp etti, telefonunu kırdı.

hulya-sellavciyi-kim-oldurdu.jpg
K.Y.

"KORUMA KARARINI İHLAL ETTİ, KİMSE UMURSAMADI"

Hülya Şellavcı, Bornova Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'nde şikâyet etti. İzmir 16. Aile Mahkemesi, 3 Ekim'de K.Y'nin Hülya Şellavcı’nın iş yerine, aile konutuna yaklaşamaması konusunda koruma tedbiri verdi. Ancak bu karar sanığı durdurmadı.

Önce 7 Ekim'de telefonla tehdit etti. 8 Ekim'de de Hülya Şellavcı'nın işyerine giderek koruma kararını ihlal etti. K.Y., 9 Ekim'de ise telefonla hem Hülya Şellavcı'yı hem de avukatını tehdit etti. Konu hem emniyete, hem savcılığa defalarca bildirildi. Kimse umursamadı.

Hülya Şellavcı, tehdit ve ihlallerin sürmesi üzerine avukatı aracılığıyla 11 Ekim'de İzmir 16. Aile Mahkemesi'ne başvurarak sanık hakkında tazyik hapsi uygulanması konusunda talepte bulundu. Dosyaya delil olarak tehdit mesajları da konuldu. AYM'nin emsal ihlal kararı sunuldu.

"MAHKEME, 'ÖLMEZSEN TALEBİNE BAKARIZ' DEDİ"

Ancak İzmir 16. Aile Mahkemesi; "K.Y.'nin savunmasını almadan hürriyeti bağlayıcı ceza veremeyiz" gerekçesiyle tazyik hapsi talebini reddetti. Yetmedi; mahkeme, iki buçuk ay sonraya, yani olan 15 Aralık'a duruşma günü verdi. Yani, ölmezsen talebine bakarız dedi.

Bundan cesaret alan sanık 15 Ekim'de mahkemenin tedbir kararını 4. kez ihlal etti. Hülya Şellavcı, umutsuzca yine emniyete şikâyet etti. Ancak polis merkezi, 3. ve 4 ihlallere ilişkin karşı tarafın ifadesi alınmadığı savıyla olayı savcılığa ve Aile Mahkemesi'ne iletmedi.

Ve Hülya Şellavcı, boşanma davası açmasının üzerinden 1 ay geçmeden, mahkeme kararını 5. kez ihlal eden K.Y. tarafından 22 Ekim akşamı işyerinde alnından vurularak katledildi. Katili halen yakalanamadı. Şimdi yanıt verin; Hülya Şellavcı'yı neden korumadınız? Bir ayda yapmadığı başvuru kalmayan bir kadının öldürülmesine neden seyirci kaldınız? Bu cinayetin suç ortağı aynı zamanda siz değil misiniz?

alican-uludag-hulya-sellavci-twitter-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN