BTP lideri Hüseyin Baş'tan İmamoğlu'na destek

BTP lideri Hüseyin Baş'tan İmamoğlu'na destek

İmamoğlu'nun YSK Başkanı ve Üyeleri'ne hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın bugünkü duruşması hala devam ediyor. Siyasi liderin İstanbulluları Saraçhane'ye davet eden İmamoğlu'na desteklerine bir yenisi daha eklendi. Son olarak davaya ilişkin tepki de BTP lideri Hüseyin Baş'tan geldi. Baş, İmamoğlu'nun yanında olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesi sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine 'alenen hakaret' ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına bugün kalındığı yerden devam edildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya, sanık İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılmadı. İmamoğlu'nun avukatları ise salonda hazır bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte çok sayıda partili de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

SARAÇHANE'YE DAVET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunarak, İstanbulluları Saraçhaneye davet etti. İmamoğlu, paylaşımında, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN BAŞ'TAN TEPKİ GELDİ

İmamoğlu'nun davası devam ederken, çeşitli siyasi liderlerden ise tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak da Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan sosyal medya aracılığı ile tepki geldi. BTP lideri Baş, İmamoğlu'nun yanında olduğunu belirterek, "Çalmadı, yolsuzluk yapmadı, insanların hukuklarına tecavüz etmedi, milletin malını babasının malı gibi kullanmadı. İstanbulludan aldığı yetkiyle İstanbul’a hizmet etti. Bu yetkiyi gasbetmeye kimsenin hakkı yoktur. Sayın @ekrem_imamoglu’nun yanındayız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN