Bu fiyata bir daha sıfır otomobil bulamazsınız! Skoda devlet destekli, ÖTV'siz modelini satışa çıkardı

Bu fiyata bir daha sıfır otomobil bulamazsınız! Skoda devlet destekli, ÖTV'siz modelini satışa çıkardı

Son zamanlarda ülke gündeminde yer alan ÖTV indirimi ve muafiyet konusunda dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gündemde yer alan konular ile birlikte otomobil piyasasındaki hareketlilik giderek hız kazanmaya devam ediyor. Otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşların dikkatini çeken konuya dair detaylar paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

DEVLET DESTEKLİ OTOMOBİL

Ülkemizde yaşanan enflasyon ve kur farkı nedeniyle otomobil fiyatlarındaki artış her geçen gün devam ediyor. Yaşanan artış ile birlikte otomobil hayali kuran vatandaşlar bu hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı. Son zamanlarda bilindiği üzere durgunlaşan alım piyasası üzerine ticaret durma noktasına geldi. Bu kapsamın yaşanmasındaki en büyük etkenin ise yabancı araçlardan alınan yüksek ÖTV miktarı olarak dikkat çekti.

Fiyatları normal şartlarda yüksek olan otomobillerin ÖTV ile birlikte uçuk fiyatlara satılması alıcının tepkisine neden oluyor. Belirtilen konu ile birlikte devlet tarafından mağdur vatandaşlara sürpriz geldi. ÖTV düzenlemesi hakkında gelişmeler yaşandı.

Yapılan düzenleme ile birlikte indirime giren araç markaları üzerine tüketiciler bayilerde nefes aldı. Araç markaları arasında bilindik olan Skoda'da yer aldı. Skoda marka Scala modelinin büyük indirimler eşliğinde vatandaşa sunuluyor. Belirtilen indirimler ile birlikte model için fazla talep olduğu da göze çarptı.

skoda-rapid-i-res-liftback-1.jpg

ÖTV MUAFİYETİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti konusunda vatandaşlar detayları araştırmaya başladı. Mart ayı ile birlikte duyurulan otomobil fiyatlarını gören vatandaşların gözleri kamaştı. ÖTV indirimi kampanyası ise bazı otomobil markaları için geçerli olduğuna dikkat çekildi. Bu indirimden faydalanabilmek için yüzde 40 engelli olanlar ve engel durumu yüzde 90'ın üzerinde olan kişilerin birinci dereceden yakınları faydalanabilecek.

Engel durumlarını belgelemeleri halinde ÖTV muafiyetli araç satın alabilecekler. Bu haklarını şartlarını yerine getiren vatandaşlar kullanırken şartları sağlamayanlar ÖTV'li otomobil alımı yapmak durumunda kalacak.

octavia-002-scaled.jpg

ÖTV MUAFİYETLİ SKODA MODELLERİ

  • 2022 Skoda Scala 1.0 TSI 110 PS DSG Comfort: 328.100 TL
  • 2022 Skoda Scala 1.0 TSI 110 PS DSG Elite: 346.500 TL
  • 2022 Skoda Scala 1.0 TSI 110 PS DSG Premium: 383.300 TL
  • 2022 Skoda Scala 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Premium: 396.800 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN