Bu meslekler gerçekten altın bilezik! Geleceğin hakimiyeti onlarda: Herkes o sektörlerde iş bulmak için kapışacak

Bu meslekler gerçekten altın bilezik! Geleceğin hakimiyeti onlarda: Herkes o sektörlerde iş bulmak için kapışacak

Teknolojideki hızlı gelişmeler iş dünyasını da etkiliyor. Bu kapsamda geleceğin meslekleri de teknolojiye ayak uydurarak şekilleniyor. Öyle ki bu meslekler gerçekten altın bilezik ve geleceğin hakimiyeti onlarda. İşte, gelecekte en çok kazandıracak meslekler…

Teknolojik gelişmelerle birlikte geleceğin meslekleri de bilgi ve teknoloji kapsamında şekilleniyor. Öyle ki geleceğin mesleklerindeki ilk amaç iş dünyasının ihtiyaçlarına karşılık vermek. İnsan yaşamını kolaylaştırmak, şirketleri rekabet avantajına taşımak ve dünyada olumlu etkiler bırakmak için farklı alanlarda uzmanlık gerektiren meslekler, geleceğin altın bileziği olacak.

GELECEĞİN MESLEKLERİ

YAPAY ZEKA VE MAKİNE ÖĞRENİMİ UZMANI

gelecegin-meslekleri-1.jpg

GPT ya da ChatGPT’yi kapsayan küresel İngilizce iş ilanlarının payı 2022 Kasım ayından bu zamana kadar 21 kat artmış durumda. Yapılan araştırmalar, yapay zeka ile makine öğrenimi uzmanlarına olan talebin 2023 yılında 2027 yılına dek yüzde 40 artış göstereceğini ve maaşların yılda yaklaşık 153 bin dolardan başlayacağını ortaya koyuyor.

İŞ ZEKASI ANALİSTİ

gelecegin-meslekleri-2.jpg

İş zekası analistleri, ham iş verilerini tarayarak bulgularını, bir şirketin karar vericilerinin daha yüksek kar ve iş etkinliği sağlayabilmek için bu zekadan faydalanmasına yardımcı olan gösterge tabloları, tablo ve raporlara dönüştürmektedir.

YENİLENEBİLİR ENERJİ MÜHENDİSİ

gelecegin-meslekleri-3.jpg

Güneş enerjisi tesisat mühendisleri, konutlar ile ticari yapılarda herkesin bildiği güneş panellerinden enerji santrallerine ve ısıtma sistemlerine kadar farklı güneş enerjisi donanımı tasarlama, kurma ve analiz etme görevine sahiptir. Aynı zamanda küçük ve büyük ölçekli projelerin planlanma aşamasında da önemli faktörlerdir. Salar.com’a göre ortalama kazançları 94.000 dolardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN