Bu tespih elleri dezenfekte ediyor! Osmanlı döneminde padişahlar elinden düşürmezmiş, özel bir ağaçtan üretiliyor

Bu tespih elleri dezenfekte ediyor! Osmanlı döneminde padişahlar elinden düşürmezmiş, özel bir ağaçtan üretiliyor

Toplumuzda sıklıkla kullanılan ve özel anlamlar yüklenilen tespihler, büyük önemle taşınmakta. İllere göre farklı tespihler üretilirken o ilimizden gelen görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. Bu tespih elleri dezenfekte ederek virüslere karşı koruyor. Osmanlı döneminden kalma bu özellikle herkesi dilinde. Sadece o ilimizde özel olarak yetişen ağaçtan yapılıyor. Çekenler bir daha başka tespihi eline alamıyor...

Kütahya'da hazırlanan bu tespihler, çekildikçe elleri dezenfekte etme özelliğine sahip. Uzmanların bile şaşkınlık yaşadığı bu olay görenleri şoke etti. Tespihi çektikçe eliniz dezenfekte oluyor. Osmanlı padişahların ellerinden düşürmediği bu tespihler birbirinden farklı özelliklere sahip. Sadece bir ağaç türünden üretilen bu tespihlerin özellikleri saymakla bitmiyor.

ÇEKTİKÇE ELLERİNİZ DEZENFEKTE OLUYOR

Kütahya'da yıllardır tespih satışı yapan Selahattin Mazılı, bu tespihin yıllardan beri üretildiğini ve kendine has özelliklerin olduğunu ifade etti. Bu tespihi çektikçe eliniz otomatik olarak dezenfekte oluyor.

SADECE O AĞAÇTAN ÜRETİLİYOR

Kütahya kent merkezi Ulu Cami Caddesi üzerindeki tarihi han binasında tespih satışı yapan Selahattin Mazılı, Kuka tespihlerinin yurtdışından getirilen bir ağaçtan yapıldığını ifade etti.

Selahattin Mazılı, "Elindeki mikropları alır atar, cebindeki mikropları alır atar. Osmanlı döneminde padişahlar doktorlara Kuka tespihi nerede diye sorarlarmış, Kuka tespihi olmayanlara görev yaptırmazlarmış. Pandemi döneminde çok güzel satışlarımız vardı, hala daha satışlarımız devam ediyor, güzel bir üründür, güzel bir çekimi de vardır" diye konuştu.

gffggf-53.jpg

KUKA TESPİHİNİN ÖZELLİKLERİ

Osmanlı zamanında çok popüler olan kuka, sağlık sektöründe kullanılıyordu. Hekimler yanlarında kuka taşımaktaydı, bunun sebebi ise kukanın mikrobu uzak tutucu ve mikrop kırıcı antibakteriyel özelliği olmasıdır.

Aynı zamanda kuka, eldeki aşırı terlemeyi de önleyicidir.

Kuka tesbihlerinin rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici bir yapısı vardır.

Kuka tesbihler renk değiştirme özelliğine sahiptir. Kuka tesbihler elde geçirilen zamanla beraber koyulaşmakta ve parlaklaşmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN