Bu yola giren ölümle burun buruna geliyor! Hem korkutucu hem de göz alıcı: Dünyanın en tehlikeli yolları

Bu yola giren ölümle burun buruna geliyor! Hem korkutucu hem de göz alıcı: Dünyanın en tehlikeli yolları

Dünyanın farklı noktalarında birçok farklı yol bulunurken bu yola girenler ölümle burun buruna geliyor. Korkutucu oldukları kadar göz alıcı manzaraları ile herkesi büyüleyen o yollar resmen tehlike saçıyor. İşte dünyanın en tehlikeli yolları…

Dünyada yer alan 208 ülke farklı yollar ve farklı deneyimler sunarken o yola girenler hem eğleniyor hem de tedirgin oluyor. Dünyayı gezmeyi seven birçok kişinin görmekten hoşlansa bile geçerken korkacağı o yollar resmen tehlike saçıyor. İşte dünyanın en tehlikeli yolları…

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YOLLARI

guoliang-tunel-yolu-cin.jpg

Guoliang Tünel Yolu, Çin

Çin ‘in Hunan bölgesinde yer alan Taihang dağlarındaki Guoliang tüneli Dünyanın en en tehlikeli yolları arasına adını yazdırdı. Dağın yamacında bulunan bu yol birçok yerinde aşağı düşmenize engel olabilecek herhangi bir şeyin bulunmaması nedeniyle tehlikeli bir yol sınıfında yer alıyor. 13 kişinin yaptığı ancak binlerce kişinin kullandığı bu yol dağın yamacındaki kayalık pencerelerden iniş ve çıkışlar sağlıyor.

beyaz-rim-yolu-koprulu-kanyon.jpg

Beyaz Rim Yolu, Köprülü Kanyon

Beyaz Rim Yolu 100 mil boyunca doğanın eşsiz güzelliklerine tanıklık etme fırsatı sunuyor. Güzel manzaranın yanı sıra bu yolda binlerce kaza olurken 4 X 4 araçlar dışında yola girmekte tamamen yasaktır.

amalfi-sahil-yolu-italya.jpg

Amalfi Sahil Yolu, İtalya

İtalya'daki en güzel manzaraya sahip olan Amalfi Sahil Yolu, turkuaz sahilleri ve renkli köyleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. UNESCO tarafından 1977 yılında Dünya Mirası listesine alınan bu yol eşsiz manzarayla bir bütünlük oluşturuyor.

gunese-giden-yol-montana.jpg

Güneşe Giden Yol, Montana

1932 yılında yapılan ve Glacier Milli Parkı'nı doğu ve batıyı ayıran muhteşem 50 mil uzunluğunda iki şeritli bu yol görenleri hayran bırakıyor. Oldukça dikkat çekici bir manzaraya sahip olan bu yol sürücüleri kaza yapmaya itecek kadar da tehlikeli bir manzara sunuyor.

ruta-40-arjantin.jpg

Ruta 40, Arjantin

Arjantin'in en uzun karayolu olan Ruta, ABD'deki 66 numaralı karayolu ve Avustralya'daki şu Stuart Highway'le birlikte dünyanın en uzun karayolu olma özelliğine sahiptir. Bu yolda ilerlerken gördüğünüz ağaçlarda bir elin parmağını geçmeyecektir.

denali-karayolu-alaska.jpg

Denali Karayolu, Alaska

Çakıl taşlarından oluşan Denali Karayolu keskin virajlarıyla sürücülerin korkulu rüyası haline dönüşüyor.

capetown-guney-afrika-yolu.jpg

Capetown, Güney Afrika

Güney Afrika'nın Güney-Batı ucu Atlantik kıyısında Noordhoek ve Hout Bay arasında bulunan tehlikeli yollardan biri.

tianmen-dagi-yolu-hunan-cin.jpg

Tianmen Dağı Yolu, Hunan, Çin

Tianmen Milli Parkı içerisinde yer alan Tianmen Dağı, yüksekliği 1.279 metre boyuna ulaşan bir dağ yolu olarak bilinmektedir. Yolun uzunluğu ise 7,5 kilometre olurken labirent şeklindeki yol görenleri hem hayrete düşürüyor hem de korkutuyor.

furka-gecidi-isvicre.jpg

Furka Geçidi, İsviçre

İsviçre Alpleri’nde yer alan Furka geçidi, özellikle virajlarıyla sürücüleri tedirgin ediyor. Bunun yanı sıra James Bond'un Goldfinger filminde geçen bir sahne ise bu yolda çekilmiştir.

big-sur-kaliforniya.jpg

Big Sur, Kaliforniya

State Route 1: ABD Pasifik kıyı şeridi boyunca uzanan en büyük Kuzey-Güney karayoludur. ABD'nin en güzel sahilleri bu yol üzerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda araçların kaza riskinin yüksek olduğu bir yoldur.

atlantik-yolu-norvec.jpg

Atlantik Yolu, Norveç

Atlantik Okyanusu kıyısında yer alan 8,3 kilometreye kadar uzanan keskin virajlara sahip olan Atlantik yolu, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yola vuran dalgalarla birlikte aşırı rüzgar nedeniyle oluşan tehlike Atlantik yolunu da dünyanın en tehlikeli yolu kategorisine sokuyor.

seven-mile-koprusu.jpg

Seven Mile Köprüsü

1912 yılında inşası tamamlanan Seven Mile Köprüsü, Florida'da yer almaktadır. Köprüden geçen araçlar, dalgalar ve buzlanma nedeniyle kışın büyük bir tehlike ile burun buruna geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN