Buralar çok değerlenecek! İleride altın gibi olacak 20 bölgeyi açıkladı: Buralardan ev alan ileride köşeyi döner

Buralar çok değerlenecek! İleride altın gibi olacak 20 bölgeyi açıkladı: Buralardan ev alan ileride köşeyi döner

Bazı bölgeler var ki henüz tam anlamıyla kıymeti bilinmezken ilerde resmen altın gibi değerlenmeye başlayacak. Özellikle de bu bölgelerde ev alanlar ilerde adeta köşeyi dönecek. İşte yıllar sonra değerlenecek semtler…

Ünlü “Ekonomist” dergisi yaptığı bir çalışma sonucunda son yıllarda en çok prim yapan ve ilerleyen yıllarda çok daha değerlenecek olan semtleri sıraladı. İnşaat sektörünün gelişmesi, her bölgeye farklı projelerle evler, siteler yapılması her semtin değerini gün geçtikçe değiştiriyor. Semtlerin değerlenmesini deki en büyük etkenlerden biri yakınlarda bir üniversite bulunması, varsa denize yakınlığı, ulaşım altyapısının ileri düzeyde olması gibi nedenlere göre değişiklik gösterebiliyor. Bu kapsamda Ekonomist dergisi son yıllarda popüler hale gelen ve ilerleyen yıllarda da gelecek vadeden semtleri tek tek sıraladı.

1-007.jpg

SON YILLARDA POPÜLERLEŞEN VE GELECEK VAAD EDEN SEMTLER

1-Zeytinburnu-Ataköy Sahilyolu

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı: 2000 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı: 13000 TL

Değişim oranı: Yüzde 550,0

Zeytinburnu, İstanbul’un en güzel deniz manzaralarına sahip bölgeler arasında yer alırken söz konusu semtte, rezidans, konut, otel gibi birçok farklı lüks projeler bulunuyor. Bu faktörler son zamanlarda prim yapmasına yol açarken önümüzdeki üç yılda ise denize konumundan ve ulaşım alt yapısının gelişmişliği inden dolayı yabancıların gözdesi haline gelecek.

2-Eskişehir-Batıkent

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı: 400 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı: 2000 TL

Değişim oranı: Yüzde 400,0

Bu semtin prim yapmasındaki en büyük neden Üniversitesi olurken aynı zamanda Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’dan gelen gayrimenkul yatırımcılarının buraya yatırımlarını yapması oldu. Öte yandan önümüzdeki 3 yıl boyunca şehre yeni üniversite yapılacağını açıklaması prim yapmasının önündeki yolu daha da açacak.

3-Kadıköy-Fikirtepe

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı: 700 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı: 3000 TL

Değişim oranı: Yüzde 328,6

Bu semt kentsel dönüşümde İstanbul’un en çok yatırımcı çeken bölgesi olmasından dolayı oldukça yüksek prim yaptı. Önümüzdeki 3 yıl için boğazda olan konumdan, önemli merkezlere yakınlığından dolayı daha da değerleneceği düşünülüyor.

4-Kağıthane-Çağlayan

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı: 1000 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı: 4000 TL

Değişim oranı: Yüzde 300,0

Çağlayan, Avrupa nen en büyük Adliyesine sahip olduğu için ve aynı zamanda kent merkezine yakınlığından dolayı ön plana çıkan semtlerden biri oldu. Öte yandan gelecek 3 yıl için markalı konut üreticilerinin birkaç adayı birleştirip ofis rezidans tarzı karma projeler yapmayı planlamaları potansiyelini daha da yükseltecek.

2.jpg

5-Ankara-Gölbaşı İncek

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı: 500 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı: 2000 TL

Değişim oranı: Yüzde 300,0

Bu bölge eskiden varoş olarak adlandırılırken şimdilerde ise Sinpaş'ın İncek Life projesinin ardından önemli prim yaptı. Önümüzdeki 3 yıl içinde ise nitelikli yapı stokunun artması kapsamında fiyatların daha da yükseleceği ve semtin daha da popülerleşen düşünülüyor.

6-Güneşli-Basın Ekspres Yolu

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı: 900 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı: 3500 TL

Değişim oranı: Yüzde 288,9

Bu semt İstanbul’un ikinci Maslak’ı olarak adlandırılıyor. Atatürk havalimanına olan yakınlığı ile son zamanların en popüler semtlerinden biri oldu. Önümüzdeki 3 yıl için ise havalimanı metrosunun bölgeden geçecek olması daha da popüler bir hal alacağının göstergesi.

7-Maltepe-Başıbüyük

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:400 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

Değişim oranı: Yüzde 275,0

Bu bölgede kentsel dönüşüm faaliyetleri sürerken son zamanlarda popülerleşmeye başladı. Önümüzdeki 3 yıl içim beklentiler kapsamında metro ağının bölgeye ulaşması daha da popüler hale gelmesine yol açacak.

8-Ataşehir-Şerifali

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3500 TL

Değişim oranı:250,0

Finans Merkezi projesi ile hareketlenen Batı Ataşehir'e yakınlığı ile son yıllarda hareketlenen bölge, kentsel dönüşüm ile iyice gözde olmaya başladı. Metro ağının bölgeye ulaşması, Finans Merkezi'nin hayata geçmesi ile bölgedeki fiyatların yükseleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

9-Eyüp-Sütlüce

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3500 TL

Değişim oranı: Yüzde 250,0

Haliç Kongre Merkezi’nin faaliyete başlamasıyla beraber yatırımcılar buraya ilgi göstermeye başladı. Otel yatırımcıları da burayı cazip görürken popüler hale geldi. Önümüzdeki 3 yıl için ise 5 yıldızlı turizm tesisi ve yönetim binalarının hızla artması bekleniyor.

3-001.jpg

10-Küçükçekmece-Atakent

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:900 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3000 TL

Değişim oranı: Yüzde 233,3

Avrupa Yakası'nın Ataşehir'i olarak bilinen bu semt markalı konut projeleriyle özellikle de son 3 yılda ciddi bir gelişim yaşadı. Önümüzdeki 3 yıl için ise İstanbul Tema Park ile cazip bir hale gelecek. Ayrıca Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, TEM'e ve Basın Ekspres Yolu'na yapılacak yeni bağlantı yolları ve metronun gelmesi ile prim yapacak.

11-Kağıthane-Ayazağa

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:900 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3000 TL

Değişim oranı: Yüzde 233,3

Bu semt ulaşım bağlantı yollarına yakın olduğu için aynı zamanda kent merkezine kısa mesafede olması ve geliştirilen markalı konutlar sayesinde oldukça popüler bir hale geldi. Önümüzdeki 3 yıla ilişkin beklentiler kapsamında ise Maslak bölgesine yakın olması ve ulaşım ağının gelişmesi daha da değerlenmesine yol açacak.

12-Kağıthane-Seyrantepe

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı: Yüzde 1000 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3200 TL

Değişim oranı:220,0

Kent merkezine, Maslak'a ve metro ulaşımına yakınlığı yanında geliştirilen markalı konutlar da bölgeye değer katıyor. Seyrantepe'de Türk Telekom Arena stadının yanına Şişli Etfal Hastanesi'nin taşınacak olması ve metroya yakınlık, bölgenin daha da değerlenmesini sağlayacak.

13-Eyüp-Balat

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:2000 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:6000 TL

Değişim oranı: Yüzde 200,0

Balat, İstanbul’un en merkezi semtlerinden biridir. Bu kentte yaşanan arazi sıkıntısı konut üreticilerinin dikkatini çekerek son zamanlarda popüler hale gelmesine yol açmıştır. Önümüzdeki 3 yılda butik otel ve küçük işletmelerin daha fazla öne çıkmasıyla ve Haliç Port gibi projelerin hayata geçirilmesiyle bu semt çok fazla değerlenecek gibi görünüyor.

14-Kartal-Rahmanlar

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:500 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

Değişim oranı: Yüzde 200,0

Bu semt adalar manzarasıyla dikkat çekerken, Anadolu Yakası metrosuna da yakın olmasından dolayı değer gören semtlerden biri oldu. Önümüzdeki 3 yıl için kartal metrosu ve adliye gibi faktörler bu semtin daha da değerlenmesine yol açacak.

15-Kasımpaşa-Aynalıkavak

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:500 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

Değişim oranı: Yüzde 200,0

Rahmi Koç Müzesi'nin yapımı ile sanat ve iş dünyasının uğrak noktalarından biri haline gelen semt, konumu ile markalı konut üreticilerinin ilgisi altında. Haliç bölgesindeki gelişim, Haliç Port projesinin hayata geçecek olması, ulaşım ağının gelişmesiyle daha da değerlenecek.

yeni-proje-23.jpg

16-Bursa-Nilüfer

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:550 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

Değişim oranı:172,7

Bu semt genişleme bölgesi olarak kullanıldı ve konut projeleriyle prim yaptı. Önümüzdeki 3 yıl için üniversitelerin varlığı, kent merkezine yakınlığı gibi faktörlerden dolayı daha da değerlenecek.

17-Ankara-Keçiören

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:600 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

Değişim oranı: Yüzde 150,0

Ankara Büyükşehir Belediyesi son yıllarda Keçiören’de kentsel dönüşüm çalışmaları yaptığı için bu semt popüler bir hale geldi. Önümüzdeki 3 yıla ilişkin beklentiler kapsamında ise nitelikli yapı stokunun artması, havalimanına olan yakınlığı ve ulaşım altyapısındaki gelişmeler semtin daha da değerlenmesine yol açacak.

18-Bakırköy-Veliefendi

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:2500 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:6000 TL

Değişim oranı: Yüzde 140,0

Sahilyolu, deniz otobüsü ve feribot seferlerinin çeşitlenmesi, Marmaray projesi, Ataköy Marina ve havalimanına yakınlık en önemli avantajları. Önümüzdeki 3 yıla ilişkin beklentiler kapsamında ise Veliefendi Hipodrumu'nu da içine alan 500 dönümlük alana şehir parkı yapılacak olması nedeniyle, önümüzdeki üç yılda ciddi prim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

19-İzmir-Basmane

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:950 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL

Değişim oranı: Yüzde 110,5

Basmane, oldukça merkezi bir konumda olmasından ve iş merkezi bulundurmamasından aynı zamanda trene yakın olmasından dolayı popüler hale gelen bir semt iken önümüzdeki yıllarda ise bu avantajları kentsel dönüşümde eklenince daha da popüler bir hale gelecek.

20-Sancaktepe

Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL

Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL

Değişim oranı: Yüzde 100,0

Bu bölge özellikle de Samandıra bölgesiyle dikkat çekerken, metro hattının üzerinde bulunması onu popüler bir hale getirdi. Ayrıca önümüzdeki 3 yıl için bölgenin ormanı olan yakınlığı ve metro güzergahının olmasından dolayı çok daha değerleneceği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN