Çanakkale’de devam eden orman yangını söndürme çalışmaları sürerken, bir kötü haber de Edirne’den geldi. Enez ilçesinde, köyler ve sahil şeridi yakınlarında çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyor.

Yangının yerleşim yerlerinin dibine kadar ulaştığı belirtilirken, bölge halkı “Aşırı rüzgardan dolayı yangın çok hızlı ilerliyor, ekipler yetersiz kalıyor” diyerek yetkililere seslendi.

İddialara göre, çok sayıda söndürme ekibi ve aracın Çanakkale yangınına destek için bölgeden ayrılması nedeniyle Enez’deki müdahale kapasitesi sınırlı kaldı. Artan rüzgar, hem yangının ilerlemesini hızlandırıyor hem de ekiplerin çalışmasını zorlaştırıyor.

Yetkililerin özellikle sahil şeridindeki yerleşim yerleri için tahliye çağrısı yaptığı öğrenildi. Bölge halkı, yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin acilen bölgeye sevk edilmesini talep ediyor.

EKİPLER ÇANAKKALE'YE DESTEĞE GİTMİŞTİ
İtfaiye ekiplerinin, Çanakkale'deki büyük yangına destek olmaya gittiği ve bu nedenle müdahalenin zayıf kaldığı öğrenildi. Yangına müdahalenin yetersiz kalması nedeniyle köylerin boşaltılmaya başlandı.
