Canan Karatay anında iştahı kesiyor demişti! Herkes onun peşine düştü: Hasat dönemi başladı dünyadan bile talep yağdı

Canan Karatay anında iştahı kesiyor demişti! Herkes onun peşine düştü: Hasat dönemi başladı dünyadan bile talep yağdı

Canan Karatay'ın iştah kesiyor diye işaret ettiği o üründe hasat dönemi başladı. Kırklareli'nin dikim alanlarında gerçekleştirilen hasat işlemleri hız kesmeden devam ediyor. Hem iç piyasadan hem de dış piyasadan yoğun ilgi görüyor. İşte tüm detaylar…

Yıllardır faydası ile adından sıkça söz ettiren ceviz Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Okçular Köyü’nde yetiştiriliyor. İhlas Haber Ajansı'nda yer alan açıklamalar doğrultusunda Kırklareli'nin önemli geçim kaynakları arasında yer alan ceviz bahçelerinde hasat işleminin devam ettiği belirtildi. Vize ilçesine bağlı Okçular köyünde yaşayan Erhan Kuşoğlu'na ait arazide yapılan ceviz hasadına İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve teknik personel de katıldı.

CEVİZ HASADI DEVAM EDİYOR

Cevizlerin ağaçlar silkelenerek toplandığı belirtilirken ağaç dibine dökülen cevizlerin kadın çalışanlar tarafından binbir emekle seri bir şekilde toplandığı aktarıldı. Arazi sahibi Kuşoğlu yapılan hasat işleminde ceviz soyma ve kurutma işleminin de detaylarını anlattı. Kurak bir dönemin ardından ürünlerde oldukça verim aldığını belirten Kuşoğlu, ilçenin büyük bir kısmının iç pazar alanlarına yakın olmasının ürün satış sürecini de kolaylaştırdığını söyledi.

ceviz-1.jpg

CANAN KARATAY ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Canan Karatay her fırsatta cevizin faydalarını işaret ediyor. Beyne direkt etki eden cevizin içerisinde yer alan omega 3 yağ asitlerinin yanı sıra protein, lif, vitamin ve mineraller ile kalp sağlığını koruduğu da görülmektedir. Bunun yanı sıra antioksidan özelliği ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren ceviz kanser riskini de en aza indirir. Diyet yapan kişilerin de uzun süre tok kalmasını sağlayan cevizler iştah kontrolü sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN