İstanbul Başakşehir'de "Cezve" isimli kediyi öldüren Burak Alan, "kasten öldürme" suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Küçükçekmece 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Cezve’nin katili Burak Alan, mahkemedeki savunmasında; “Ben 9-10 senedir uyuşturucu kullanıyorum, bir iki senedir de psikolojim iyi değildi. AMATEM’e gidip ilaç yazdırmıştım. O gün de uyuşturucu madde etkisindeydim. Sadece kolumda bir acı hissettim, o anda uyuşturucu madde etkisiyle olayları ben de tam hatırlamıyorum. Kediye saldırdığımı yarım yamalak hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.
'BENİ ALLAH AFFETSİN, TAHLİYEMİ İSTİYORUM'
Sanık son sözlerinde "Beni Allah affetsin. Tahliyemi istiyorum" dedi. Cezve'nin sahibi Serap Daşçı ise sanığa seslenerek “Çocuğumun sesini tırmaladın vicdansız, Allah’sız!” dedi.
Mahkeme Alan'ın savunmasını dikkate almayarak en üst sınırdan hapis cezasına hükmetti. Alan’a hiçbir indirim yapılmaksızın 3 yıl 9 ay hapis cezası ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.
NE OLMUŞTU?
1 Ağustos 2025 tarihinde, İstanbul'un Başakşehir ilçesi Başak Mahallesi'nde yer alan bir sitede çalışan boyacı Burak Alan, Serpil Daşçı Pilavcı'ya ait "Cezve" isimli kediyi ağır şekilde darbederek öldürdü.
Olayın ardından Burak Alan hakkında, "evcil hayvanı kasten öldürme" suçlamasıyla dava açıldı.
Hazırlanan iddianamede, şüphelinin daha önce sabıkalarının bulunduğu belirtilerek, cezasının mükerrirlere özgü şekilde infaz edilmesi ve bazı haklardan yoksun bırakılması talep edildi.
