CHP'li İlgezdi: Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda liyakat tozlu raflarda kaldı

CHP'li İlgezdi: Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda liyakat tozlu raflarda kaldı

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görevde yükselme sınavlarında yaşanan şeffaflık eksikliğine ve mülakat sisteminin adaletsizliğine dikkat çekti. İlgezdi, "Mülakat torpil demektir," diyerek liyakatli atamaların önemini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen görevde yükselme sınavlarının ardından yaşanan usulsüzlük iddialarına ve mülakat sisteminin getirdiği adaletsizliklere tepki gösterdi.

'MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ' SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yetkililerinin "mülakatı kaldıracağız" şeklindeki sözlerinin yine lafta kaldığını ifade eden İlgezdi, yazılı sınav sonuçlarının şifre sistemi ile sadece adaylara açıklandığını ve kamuoyu ile paylaşılmadığını belirtti.

Bu durumun, görevde yükselme sınavlarında liyakat sahibi bireylerin değil, yandaşların makamlara sahip olacağı endişesini doğurduğunu dile getirdi.

'ADİL OLMAYAN BİR SİSTEM'

Dr. İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın şeffaflıktan uzak tutumunun, kurum içinde soru işaretleri yarattığını ve görevde yükselme sürecinin önceden belirlenmiş kişilere yönelik bir atama süreci olarak görüldüğünü ifade etti. Yazılı ve sözlü mülakat sonuçlarının detaylarının paylaşılmamasının, adil olmayan bir sistemin işaretçisi olduğunu vurguladı.

'MÜLAKAT SİSTEMİNE SON VERİLMELİ'

İlgezdi, mülakat sistemine yönelik şeffaflığın sağlanması ve adil bir atama sürecinin güvence altına alınması için KESK Kültür-Sanat Sen'in yaptığı bilgi edinme başvurusu ve talebinin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, mülakat sistemine son verilmesi ve yazılı sınav sonuçlarına göre liyakatli atamaların yapılması çağrısında bulundu.

CHP'li vekil, mülakat sisteminin adaletsizliğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin bu konuda verdikleri sözleri tutmalarını ve liyakatli atamalar için adım atmalarını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN